Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Necelé dvě miliardy, Čepru loni mírně klesl zisk

Státní distributor paliv Čepro loni zaznamenal zisk po zdanění na 1,99 miliardy korun.
ČTK
 ČTK

Státní distributor paliv Čepro loni zaznamenal zisk před zdaněním 1,99 miliardy korun. Meziročně jde o lehký pokles, předloni měla firma podle výroční zprávy zisk přes 2,06 miliardy korun. V loňském hospodaření se projevil například zvýšený prodej paliv, který stoupl o deset procent. Údaje o tržbách společnost nesdělila.

Reklama

„Podařilo se nám rozšířit počet dodavatelů ze zahraničí. Kromě Rakouska, Německa nebo Polska a dalších zemí dovážíme nyní naftu i z USA,” řekl generální ředitel Čepra Jan Duspěva.

tankování, čerpací stanice

Americká premiéra v Česku. Řidiči budou moci poprvé tankovat naftu z Louisiany

Řidiči v Česku budou moci využívat naftu z USA. V minulých dnech poprvé dorazila do Česka. První vlaky s naftou vyrobenou v americké Louisianě byly stočeny ve skladech státního distributora paliv Čepro. Řidiči ji do svých aut začnou tankovat v horizontu tří až šesti týdnů, uvedli zástupci Čepro. Největší část paliv podnik nyní dováží z Německa, Rakouska a Polska.

Přečíst článek

Čepro, které provozuje síť čerpacích stanic EuroOil, podle něj v loňském roce přizpůsobilo svoji obchodní strategii vývoji na světových trzích a z důvodu vyšší ochrany trhu proto nyní drží vysoké zásoby nafty a benzinu, aby bylo připravené na případný krizový vývoj. To podle firmy kombinaci s náklady na nákup a skladování paliv podvazuje možnosti hospodářského výsledku v příštích letech.

„Jako součást kritické infrastruktury státu plníme prioritní úkoly k zajištění bezpečnosti a stability českého trhu, třeba i na úkor zisku z okamžitých obchodních příležitostí. Předpokládáme, že půjde o dlouhodobý trend,” uvedl Duspěva.

LNG

Čepro chystá stavbu terminálu na LNG. Plyn chce dovážet z Pobaltí po železnici

Státní distributor paliv Čepro je v případě potřeby připraven vybudovat terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG) v Hněvicích na Litoměřicku. LNG by se sem mohl dopravovat z Pobaltí vlakem, do budoucna případně také lodí, pokud se vyřeší splavnost dolního Labe. Uvedl to provozní ředitel a člen představenstva Čepro František Todt.

Přečíst článek

Společnost zároveň oznámila, že v reakci na aktuální situaci posílila svou roli v železniční dopravě pohonných hmot, kde počet stočených vagonů meziročně vzrostl o 15 procent. V oblasti investic byla největším projektem uplynulého roku výměna výdejních lávek na skladu v Třemošné. V rámci sítě EuroOil pak přibyla čerpací stanice v Blansku. Firma také zintenzivnila aktivity v ochraně před riziky včetně kyberbezpečnosti.

armáda při nacvičování ochrany kritické infrastruktury, kterými ropné zásobníky firmy Mero jsou

Ropovody Mero loni tekla ropa hlavně z Ruska. V dalších letech ji nahradí ta z Itálie

Státem ovládanému provozovateli ropovodů Mero loni meziročně stoupl zisk o téměř deset procent na 788,3 milionu korun. Tržby společnosti vzrostly o 12 procent na 2,25 miliardy korun. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu firmy. Firma je vlastníkem a provozovatelem české části ropovodu Družba, ropovodu IKL a zároveň jediným přepravcem ropy do Česka.

Přečíst článek

Čepro, a.s., je jedním z největších průmyslových podniků v České republice. Provozuje síť 1200 kilometrů produktovodů, k dispozici má 650 skladovacích nádrží, jejichž kapacita je 1,76 milionu metrů krychlových. Společnosti náleží přes 200 čerpacích stanic EuroOil po celé ČR, která je z hlediska počtu stanic třetí největší a z pohledu prodejů pohonných hmot čtvrtá nejvýznamnější v ČR.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme