Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Západní sankce přihrávají čínské automobily ruskému trhu

Západní sankce zvyšují vývoz čínských aut do Ruska, uvedl čínský svaz CAAM
ČTK
 ČTK

Sankce západních zemí zvyšují v Rusku poptávku po automobilech vyrobených v Číně. Tento nárůst by mohl pokračovat, dokud budou sankce v platnosti, uvedl to manažer čínského svazu výrobců aut CAAM Sü Chaj-tung.

Reklama

Na ruském trhu je stále obrovská poptávka, její uspokojení však nemusí nutně záviset pouze na dovozu, upozornil Sü. Čínské automobilky se také snaží montovat vozy v Rusku. Vývoz čínských aut do Ruska podle něj poroste v příštích dvou až třech letech, pak zřejmě čínské automobilky zvýší výrobu přímo na ruském trhu.

Podle údajů CAAM bylo Rusko za prvních sedm měsíců letošního roku největší destinací pro vývoz automobilů z Číny. Celkem se do Ruska vyvezlo 464 tisíc aut. Druhé bylo Mexiko s vývozem 224 tisíc vozů.

Pražský Strahovský tunel bude kompletně opraven za šest miliard

Pražany čeká další komplikace v dopravě. Strahovský tunel projde rekonstrukcí za miliardy

Pražský Strahovský tunel bude v budoucnu kompletně zrekonstruován. Opravy technologií či vozovky však začnou nejdříve po skončení opravy Barrandovského mostu, která začala před dvěma roky a bude pokračovat v následujících dvou letech.

Přečíst článek

Loni bylo Mexiko s 254 tisíci vozy největším dovozcem čínských aut. Rusko bylo se 162 tisíci vozy loni pátým největším dovozcem.

Dovozená auta z Číny se nyní na prodeji aut v Rusku podílejí 49 procenty. Před válkou, konkrétně v červnu 2021, tento podíl činil sedm procent, ukazují údaje analytické společnosti Autostat. Čínské firmy zároveň montují svá auta v Rusku a přebírají továrny uvolněné západními automobilkami.

Čína je největším automobilovým trhem na světě. Čínské automobilky se ale stále více poohlížejí po zahraničních trzích, aby kompenzovaly silnou konkurenci a slábnoucí poptávku na domácím trhu, uvedla agentura Reuters.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Čína je poprvé největším světovým vývozcem aut.

Dříve symbol levného šuntu. A teď je Čína poprvé největším světovým vývozcem aut

Přečíst článek
Kreml posvětil prodej továrny VW v Kaluze tamnímu obchodníku s auty

AKTUALIZOVÁNO: Definitivní konec továrny Škody v Rusku. Kreml posvětil prodej domácí firmě Avilon za miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme