Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Z Ruzyně se bude v zimě létat do více než stovky destinací, i na lyžovačku

Letiště Praha
Letiště Praha
 ČTK

Z pražského ruzyňského letiště se bude v zimním letovém řádu létat do 111 destinací, což je o čtvrtinu víc než loni. Přibydou také nová spojení, například do Bilbaa či Káhiry. Provoz na Letišti Václava Havla v zimě zajistí 46 leteckých společností. Letošní zimní letový řád, který bude v platnosti od listopadu, ale stále nevyrovná počet linek z roku 2019, kdy se létalo do 121 destinací.

Reklama

Mezi nová spojení podle Letiště Praha patří Valencie, Keflavík, Bilbao či Káhira. Do Bilbaa se z Prahy bude létat dvakrát týdně s dopravcem Vueling, stejnou frekvenci nabídne spoj Smartwings do Káhiry a ČSA do Jerevanu. Z letního letového řádu zůstávají přímé dálkové linky do Soulu s Korean Air třikrát týdně a do Tchaj-peje s China Airlines dvakrát týdně. V porovnání s letní sezonou se navýší také množství spojů do Říma, Amsterodamu a Paříže.

Podle výkonného ředitele Rozvoje leteckého obchodu Letiště Praha Jiřího Vyskoče je zimní letový řád v souladu se strategií obnovy a navyšování frekvencí. „Díky tomu jsme do poloviny října odbavili už přes 11 milionů cestujících a věříme, že nová spojení přinesou další růst. Předpokládáme, že do roku 2026 se nám podaří návrat na předcovidová čísla. I díky navýšení na zimní sezonu bychom v příštím roce měli odbavit více než 15 milionů cestujících,” řekl Vyskoč s tím, že důležitý bude i vývoj konfliktu na Ukrajině. Letišti v současné době chybí 14 destinací z Ruska a Ukrajiny a tím i deset procent cestujících.

Letiště Praha během následující dekády investuje desítky miliard do rozvoje

Navýšení kapacity i lety do nových destinací. Letiště Praha investuje desítky miliard do rozvoje

Letiště Praha chce do roku 2033 investovat do svého rozvoje 32 miliard korun. Měla by se tak navýšit jeho kapacita na 21,2 milionu cestujících ročně, přibýt několik desítek přímých leteckých spojení či několik tisíc parkovacích míst. Také by se mělo zrychlit odbavení. Podle průzkumu, který si nechalo letiště zpracovat, podporuje rozvoj pražského letiště kolem 90 procent Čechů.

Přečíst článek

Na lyže do Turecka

Z pražského letiště se bude také létat do exotických destinací charterovými lety, které zajišťují cestovní kanceláře. Letos nabídnou například přímé lety na Srí Lanku, do Vietnamu či na Kubu. „Poprvé v historii budou vypravovány lyžařské chartery na zimní dovolené do tureckého střediska Kayseri,” uvedlo Letiště Praha.

V právě končícím letovém řádu Letiště Praha vypravovalo lety do 152 destinací, což bylo meziročně o pět více. V roce 2019 se v létě létalo do 190 destinací. Letiště Praha za tři čtvrtletí letošního roku odbavilo 10,5 milionu cestujících, což je meziročně zhruba o 28 procent více a o 23 procent méně než v roce 2019. Letiště zároveň zvýšilo očekávaný počet odbavených cestujících za letošní rok na 13,7 milionu.

Thajsko 2023

Čechům se doma nelíbí. Skupují letenky do exotických destinací

Konec protipandemických omezení, snížení ceny a nárůst nabídky exotických destinací přiměly Čechy masivně nakupovat letenky na podzimní termíny. Zájem je hlavně o Emiráty a další exotická místa.

Přečíst článek

Letiště Václava Havla

Pražské letiště změní rentgeny. Přestane konečně pípat obyčejná voda?

Pražské letiště čeká v následujících deseti letech výrazný rozvoj. Vedle paralelní dráhy, která je pro budoucnost letiště klíčová, vedení letiště plánuje další výstavbu i rozšiřování kapacit.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme