Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Walmart - informace o tématu

Walmart

Američané pod tíhou inflace omezili spotřebu. Výsledky Walmartu to ale nepotvrzují

Vysoká inflace vyhání peníze z kapes běžných Američanů. Slevové akce už nejsou co bývaly, vše je dražší. Dokonce už ani Walmart nepořádá velké výprodeje skladů. Inventura na poli logistiky dodávek a politiky nižších cen u potravin se řetězci oplácí, je ziskovější.

Přečíst článek
Americké akcie rostou. Investoři věří v dohodu o dluhovém stropu.

Americké akcie rostou. Investoři věří, že se USA vyhnou platební neschopnosti

Přečíst článek
Alice a Jim Waltonovi

Lidé šetří, Walmart snižuje výhled. Nejbohatší rodina světa za jediný den přišla o miliardy dolarů

Poté, co největší americký maloobchodní řetězec Walmart v úterý ohlásil snížení letošního zisku až o 13 procent, klesly akcie řetězce o téměř osm procent. Majitelé sítě, nejbohatší rodina na světě Waltonových, tak přišla během chvíle o 11,4 miliardy dolarů. A nejsou jedinými potrefenými majiteli řetězců, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
bublina na burze

Týden Tradera: Indexy jsou opět ve formě a na Česko se řítí černý scénář

Po mírné korekci se znovu světové indexy vrátily na pozadí sílící pandemie COVID-19 na svá historická maxima. Přesto se objevují hlasy, že trh by mohl projít větší korekcí. Řada zvučných jmen investičního světa přímo varuje, že vysoké valuace akcií mohou vést k prudkému propadu. Ovšem to jsme již slyšeli mnohokrát. Zajímavé však je, že například Warren Buffett se již svých pozic zbavuje a hromadí hotovost. Možná ví něco, co my ostatní ne. A jaké byly hlavní události uplynulého týdne?

Přečíst článek
Alice a Jim Waltonovi

Nejbohatší rodina na světě odtajnila své investiční sázky za pět miliard dolarů

Málo známá a dosud nenápadná investiční Walton Investment Team (WIT) zveřejnila, kam proudí miliardy dolarů rodinného klanu Waltonových. Waltonovi jsou nejbohatší rodinou v USA díky svému podílu ve Walmartu, největším maloobchodním řetězci na světě.

Přečíst článek
Fake Croscs, ilustrační foto

Hanobené, milované, ale originální. Crocs žaluje napodobitele svých bot

Výrobce obuvi Crocs obviňuje Walmart a další firmy z kopírování svých známých barevných plastových bot. Žaloby podal u amerických soudů, píše CNN.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme