Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vyrábět auta do Evropy míří další čínská automobilka

Chery Omoda E5
ČTK
 ČTK

Čínská automobilka Chery Automobile bude vyrábět vozy ve Španělsku. Společnost dnes podepsala dohodu o společném podniku se španělským výrobcem EV Motors. Závod v Barceloně bude prvním výrobním závodem Chery v Evropě. Dohoda má být formálně stvrzena příští pátek, uvedla EV Motors.

Reklama

Výroba aut má začít koncem letošního roku. Společnosti využijí závod, který japonská automobilka Nissan uzavřela v roce 2021. To pomůže obnovit část z 1600 pracovních míst, která byla uzavřením závodu zrušená.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si první plně elektrickou Alfu Romeo

EV Motors chce ve čtvrtém čtvrtletí začít v závodě vyrábět vlastní vůz. Chery zde chce vyrábět své vozy Omoda.

Hlavní barcelonský závod Nissanu byl částečně předán španělskému výrobci elektrických motocyklů Silence a místním inženýrským skupinám QEV a EV Motors, které zde plánovaly vytvořit centrum pro výrobu elektromobilů. EV Motors v březnu získala plnou kontrolu nad centrem, napsala agentura Reuters.

Státní automobilka Chery Automobile byla založena v roce 1997. V současnosti je třetím největším výrobcem aut v Číně a největším vývozcem aut ze země. Loni prodala 1,88 milionu vozů.

Kryštof Kněžínek a Jakub Hotěk

Chcete elektroauto výhodně? Dva čeští studenti vymysleli, jak na to

Myšlenka na byznysprojekt vychází z obyčejného blogu o novinkách ze světa elektromobility. Kolem něj vznikla komunita nadšenců a nedlouho poté také firma - evropské online EV tržiště s názvem AutosEU Limited. „Chceme posouvat hranice možného ve světě elektromobility,“ říkají zakladatelé, čtyřiadvacetiletý Jakub Hotěk a o rok starší Kryštof Kněžínek.

Přečíst článek

Musk hasí průšvih v Tesle. Vyhazov dostane desetina lidí

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá zredukovat svou globální pracovní sílu o více než deset procent, což znamená zrušení minimálně 14 tisíc pracovních míst. Uvedl to server Electrek s odvoláním na interní e-mailovou zprávu, kterou v automobilce Tesla rozeslal její šéf Elon Musk.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme