Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby firmy Fatra z holdingu Agrofert loni kvůli covidu klesly, zisk stagnoval

Výroba ve firmě Fatra z holdingu Agrofert v Napajedlech na Zlínsku
ČTK
 ČTK

Napajedelské společnosti Fatra z holdingu Agrofert se loni snížily tržby meziročně o sedm procent na 3,507 miliardy korun. Hospodaření firmy, která patří k největším zpracovatelům plastů v zemi, skončilo loni se ziskem před zdaněním 128 milionů korun a po zdanění 104 milionů korun. To je zhruba stejně jako předloni. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Reklama

„Meziročně nižší tržby byly v segmentu speciálních výrobků, paropropustných fólií, izolačních fólií, podlahovin, granulátu a profilů, a to zejména vlivem negativního dopadu pandemie covid-19. Podíl exportu na celkových tržbách dosáhl 66 procent, což je na úrovni minulého roku. V absolutní hodnotě se export meziročně snížil o 198 milionů korun,” uvedlo vedení společnosti.

Společnost, která je součástí holdingu Agrofert, vyrábí podlahové krytiny, izolační fólie, technické fólie, granulát, vytlačované profily, vstřikované výrobky, obalové fólie či paropropustné fólie. „Výzkum a vývoj v roce 2020 řešil plánované vývojové úkoly i inovace reagující na aktuální situaci na trhu ovlivněném pandemií covid-19. Prioritní úkoly se týkaly segmentů podlahových krytin a hydroizolačních fólií v souvislosti s uvedením nových technologií válcování a laminace do provozu. Moderní technologie umožnily rozšíření stávajícího portfolia výrobků o produkty šířky dva metry,” uvedla společnost.

Puky Rubena, ilustrační foto

Výrobce hokejových puků, firma Rubena, se vrací zpět do českých rukou

Náchodská společnost Rubena, která vyrábí produkty z pryže jako puky, pneumatiky či duše, mění po šesti letech majitele. Od švédské strojírenské skupiny Trelleborg ji koupila česká investiční skupina Kaprain.

Přečíst článek

Fatra loni zaměstnávala 1229 zaměstnanců, což bylo o 27 méně než v předchozím roce. „Hlavním úkolem roku 2021 bude postupné zahájení výroby Nové válcovny a navýšení výrobních kapacit v segmentech podlahovin a hydroizolačních fólií,” uvedla společnost ve výroční zprávě. Na letošní rok plánuje Fatra hospodářský výsledek ve výši 70 milionů korun.

Společnost Fatra byla prvním zpracovatelem plastů v zemi. Byla založena v roce 1935 koncernem Baťa na přímý popud ministerstva obrany.

Sídlo společnosti Koma Rent

Modulární architektura táhne. I tento obor ale bojuje s nedostatkem materiálu

Rychlost výstavby i variabilita jsou hlavní pozitiva takzvané modulární architektury. Budova navržená z modulů nově stojí i v Praze na Kutnohorské ulici.

Přečíst článek

Andrej Babiš a Ivan Bartoš se utkají na Ústecku

Dalibor Martínek: Zádumčivý Bartoš vs. stoprocentní Babiš. Lidé volí „očima”

Bylo by zajímavé číst výsledky ankety: Kdo z politiků je nejkrásnější? Divím se, že ji ještě žádné médium neuspořádalo.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Petr Brzezina, šéf českého Westinghouse

Není čas na experimenty, náš reaktor jako jediný funguje, říká Petr Brzezina, šéf českého Westinghouse

Přečíst článek
Konec růstu cen je v nedohlednu

Konec růstu cen je v nedohlednu. I v zemědělství se po čtyřech měsících poklesu začalo zase zdražovat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme