Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výrobce hokejových puků, firma Rubena, se vrací zpět do českých rukou

Puky Rubena, ilustrační foto
Rubena
 ČTK

Náchodská společnost Rubena, která vyrábí produkty z pryže jako puky, pneumatiky či duše, mění po šesti letech majitele. Od švédské strojírenské skupiny Trelleborg ji koupila česká investiční skupina Kaprain.

Reklama

Jako první informaci přinesl server Seznam Zprávy. Cenu transakce strany neuvedly. Podle informací serveru se blíží 50 milionům eur (asi 1,2 miliardy korun).

„Investicí do náchodské Rubeny posílíme svou pozici v chemickém průmyslu,” uvedl ředitel ze skupiny Kaprain Jaromír Štantejský. Skupina Kaprain vznikla v roce 2013 a od počátku je aktivní ve třech klíčových sektorech, jimiž jsou průmysl, nemovitosti a finance. Později k tomu přidala i oblast chemie.

Česká výprava pózuje fotografovi 16. července 2021 na letišti v pražských Kbelích před odletem na olympijské hry do Tokia. V prostřední řadě vpravo je lékař Vlastimil Voráček, který byl prvním členem české výpravy s pozitivním testem na covid-19.

Viliam Buchert: Češi v Tokiu. Úžasné výkony, ale i selhání v pofiderní kauze

Olympiáda v Tokiu už má většinu soutěží za sebou. Kvůli koronaviru jsou to hry divné, ale po sportovní stránce skvělé. Česko, jak už je v poslední době obvyklé, zabodovalo. Bohužel nejenom na poli sportovním, ale i v závodě o co největší bizarnost.

Přečíst článek

Skupina Trelleborg, která se zaměřuje na technologie polymerů, získala Rubenu v roce 2015 jako součást gumárenského holdingu ČGS Holding za asi 31,4 miliardy korun. Vedle Rubeny do něj patřil například i Mitas.

Hlavním výrobním programem Rubeny je technická pryž, například jde o manžety, těsnění, antivibrační systémy a spojovací prvky. Významnou část produkce tvoří pláště a duše pro jízdní kola. V segmentu speciální výroby Rubena produkuje například vaky a nádrže, klínové řemeny či hokejové puky, s nimiž se hraje i na olympiádách.

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Šéf Twitteru Dorsey za miliardy koupil australský Afterpay

Americká technologická společnost Square, kterou vlastní šéf Twitteru Jack Dorsey, koupí za 29 miliard dolarů (623 miliard korun) australskou firmu Afterpay, která nabízí odložení platby za nákupy.

Přečíst článek

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg chystá Matrix. A chce nás tam všechny

Do několika let chce největší sociální síť světa vytvořit digitální prostor, kde budeme žít více než v realitě. A Facebook zdaleka není sám. Jaký potenciál tyto snahy mají? A mohou uspět?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ledové radovánky v čínském městě Harbin

„Když jsou silné sporty, je silný i národ.“ Stamiliony Číňanů objevují kouzlo lyžování

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Kolik sponzorů musí odejít, aby svět vypráskal Rusy z olympiády

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme