Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobile zvýšil zisk na devět miliard. Rapidně přibylo spotřebovaných dat v síti

T-Mobile, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí provozní zisk o 2,9 procenta na 9,2 miliardy korun. Tržby stouply o 5,1 procenta na 22,1 miliardy korun. Počet zákazníků se zvýšil o 150 tisíc na 6,41 milionu, uvedla firma. Konkurence výsledky dosud nezveřejnila.

Reklama

Ve třetím čtvrtletí klesl operátorovi objem provolaných minut o 2,4 procenta, naopak počet odeslaných SMS se o 3,7 procenta zvýšil. Objem spotřebovaných dat v mobilní síti se zvýšil o 43 procent.

„T-Mobile dlouhodobě investuje do rozvoje infrastruktury fixních a mobilních sítí, přičemž tyto investice dosahují průměrně dvě miliardy korun ročně. Navzdory ne příliš příznivému ekonomickému vývoji na trhu, kdy již nyní víme, že zaostáváme za našimi plánovanými cíli, jsem velice rád, že můžeme pokračovat v investicích do modernizace infrastruktury,“ uvedl generální ředitel Jose Perdomo Lorenzo.

Vodafone

Vodafonu se vrátily zisky z roamingu. Loni vydělal 1,3 miliardy

Pandemické cestovní uzávěry připravily Vodafone o zisky z roamingu, které se už operátorovi postupně vrací. V uplynulém finančním roce poskočily o 83 procent.

Přečíst článek

Počet fixních internetových přípojek se zvýšil o desetinu na 421 tisíc, z toho 22 tisíc zákazníků přibylo ve třetím čtvrtletí. Pokrytí populace mobilní 5G sítí vzrostlo ve třetím čtvrtletí o osm procent. V září firma spustila svou první privátní 5G síť v komerčním provozu u společnosti Kvados. Výstavba internetové optické sítě a rozšiřování pokrytí 5G bude pokračovat i v tomto a následujícím roce.

T-Mobile patří do nadnárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom.

Elon Musk

Už žádná hluchá místa na mapě. Musk a T-mobile chtějí pokrýt Ameriku signálem úplně všude

Zakladatel SpaceX Elon Musk a generální ředitel T-Mobile Mike Sievert prohlásili, že jejich společnosti spolupracují na „odstranění mrtvých mobilních zón“. Plánují totiž spustit novou službu, která vznikne díky spojení sil satelitů Starlink a pásma telefonní sítě společnosti T-Mobile. Služba by měla umožnit posílání zpráv i v místech bez mobilního pokrytí, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme