Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů
ČTK
 ČTK

Operátorovi T-Mobile klesl v letošním prvním pololetí provozní zisk o 6,2 procenta na 5,8 miliardy korun. Tržby naopak stouply o 5,7 procenta na 15,4 miliardy korun, oznámila firma, která je podle počtu klientů největší firmou na trhu v Česku.

Reklama

Celkový počet zákazníků stoupl o 1,4 procenta na 6,46 milionu, z toho ale uživatelů předplacených karet ubylo o 2,8 procenta na 1,9 milionu. Množství diváků Magenta TV se zvýšilo o 16 procent na 258 tisíc a spotřeba dat v mobilní síti stoupla díky většímu využití neomezených tarifů a službě Pořád online o 46 procent.

prodejna Apple v ČR

Mobilní data mimo EU za stovku na týden? Jde to

Chytrý telefon se stal na cestách nezbytným společníkem, jak si ale zajistit funkční data bez účtu za tisíce? Za pomoci moderních technologií se dají v zahraničí sehnat data již za stokorunu na týden.

Přečíst článek

„I přes ekonomicky náročné období naše investice do rozvoje infrastruktury fixních a mobilních sítí neklesají a v prvním pololetí přesáhly 1,74 miliardy korun. Pokračujeme v jejich modernizaci, zvyšujeme kapacitu, investujeme i do dalšího rozšíření spektra tak, aby zákazníci byli maximálně spokojení,“ uvedl generální ředitel Jose Perdomo Lorenzo.

Vysokorychlostní internet stoupl dvojnásobně

Operátor pokračoval také v pokrývání Česka vysokorychlostním připojením v podobě 5G a optické sítě. Tempo pokrývání se z velké míry odvíjí od regulatorních požadavků, které nelze urychlit. I přes to T-Mobile v českých domácnostech letos zdvojnásobil počet internetových přípojek, které umožňují stahování dat rychlostí až jeden gigabit za sekundu.

Amazon chce ovládnout americký telekomunikační trh. Nabídne volání zdarma

Amazon chce ovládnout americký telekomunikační trh. Nabídne volání zdarma

Americká společnost Amazon jedná s telekomunikačními firmami o levném či bezplatném volání ve Spojených státech pro předplatitele své služby Prime. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Akcie velkých telefonních operátorů v USA i Německu na zprávu reagovaly silným propadem kvůli možnému odlivu klientů.

Přečíst článek

Nárůst umožnila výstavba vlastní infrastruktury optických kabelů až do domů jednotlivých zákazníků i loni uzavřená dohoda se společností Vodafone o vzájemném zpřístupnění infrastruktury. Rychlé připojení operátor nabízí více než milionu českých domácností.

T-Mobile také investoval do bloku 80 MHz ve frekvenčním pásmu 3,5 GHZ, které v následujícím období použije pro rozvoj sítě 5G. Větší šířka kanálu přináší násobně vyšší rychlosti při stahování dat i násobně vyšší kapacitu sítě. Divize T-Business pro firemní zákazníky zahájila výstavbu nového křídla data centra DC7. Po dokončení se rozroste na 3500 metrů čtverečních a kromě nejvyšších standardů na trhu a energeticky efektivních technologií nabídne i nejmodernější systém chlazení.

T-Mobile patří do stejnojmenné německé telekomunikační skupiny. Se 6,4 milionu zákazníků je největším mobilním operátorem v ČR. Svou 5G sítí pokrývá 57 procent populace.

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Britská telekomunikační společnost Vodafone v následujících třech letech zrušit  11 tisíc pracovních míst. Firma, která působí i v České republice, to oznámila v tiskové zprávě. Vodafone po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plánované snižování počtu zaměstnanců je nejrozsáhlejší v historii podniku, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme