Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobile - informace o tématu

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zlevnil roaming mimo EU. Gigabajt dat začíná na dvou stovkách

Mobilní operátor T-Mobile zlevnil pro české zákazníky roaming v zemích mimo EU. Ceny datových balíčků pro některé destinace klesly až pětinásobně. Roaming za výhodnější ceny umožnilo nastavení nových podmínek s lokálními partnery, uvedl operátor v tiskové zprávě. Konkurence zatím s podobným snížením nepřišla, data v roamingu nedávno nabídla bankovní aplikace Revolut prostřednictvím eSIM.

Přečíst článek

Šéf českého T-Mobilu Lorenzo po pěti letech končí. S kauzou zmizelých iPhonů za miliardy to podle firmy nesouvisí

Přečíst článek

T-Mobile loni potrápili hackeři i drahé energie. Zisk operátor navýšil

Loňský rok nepřinesl společnosti T-Mobile žádná velká dramata. Operátorovi se podařilo ustát extrémní růst cen energií i nájezdy hackerů.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zvýšil zisk na devět miliard. Rapidně přibylo spotřebovaných dat v síti

Operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí provozní zisk o 2,9 procenta na 9,2 miliardy korun. Tržby stouply o 5,1 procenta na 22,1 miliardy korun. Počet zákazníků se zvýšil o 150 tisíc na 6,41 milionu, uvedla firma. Konkurence výsledky dosud nezveřejnila.

Přečíst článek
Patricie Šedivá, mluvčí T-Mobile

Patricie Šedivá se vrací do společnosti T-Mobile jako její mluvčí

Novou mluvčí a šéfkou externí komunikace operátora T-Mobile se stala Patricie Šedivá, která předtím byla ředitelkou komunikace v investiční skupině Pale Fire Capital. U operátora bude zodpovědná nejen za komunikaci, ale i za témata udržitelnosti a přípravu komunikačních strategií.

Přečíst článek
Elon Musk

Už žádná hluchá místa na mapě. Musk a T-mobile chtějí pokrýt Ameriku signálem úplně všude

Zakladatel SpaceX Elon Musk a generální ředitel T-Mobile Mike Sievert prohlásili, že jejich společnosti spolupracují na „odstranění mrtvých mobilních zón“. Plánují totiž spustit novou službu, která vznikne díky spojení sil satelitů Starlink a pásma telefonní sítě společnosti T-Mobile. Služba by měla umožnit posílání zpráv i v místech bez mobilního pokrytí, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

Zákazníci T-Mobilu méně volají, více datují. Zisk operátora vzrostl

Operátor T-Mobile zvýšil v letošním prvním pololetí provozní zisk EBITDA meziročně o 3,6 procenta na 6,2 miliardy korun. Tržby stouply o 4,2 procenta na 14,8 miliardy korun. Firma to uvedla ve výsledkové zprávě.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

První účet amerického T-Mobilu za únik dat: půl miliardy dolarů

Americká telekomunikační společnost T-Mobile US se dohodla, že vynaloží 500 milionů dolarů (zhruba 12 miliard korun), aby urovnala hromadnou žalobu, kterou na firmu podali zákazníci kvůli rozsáhlému úniku osobních údajů. Informovaly o tom o víkendu agentury DPA a AP.

Přečíst článek
Výroba Škoda Fabia v mladoboleslavském závodu

Podívejte se, které firmy odvedly nejvíc na dani z příjmu

Na dani z příjmu právnických osob stát loni nejvíce získal od Škody Auto, a to 4,5 miliardy korun. Na druhém místě žebříčku je Česká spořitelna s 3,1 miliardy korun, která se v loňském žebříčku umístila na prvním místě. Třetí skončila Generali Česká pojišťovna s 2,6 miliardy korun zaplacených na dani z příjmu, uvedla Finanční správa.

Přečíst článek
ilustrační foto

Přání k Vánocům? Čím dál více přes sociální sítě

Tradiční vánoční pohlednice před lety vystřídaly telefony a esemesky, nyní je začínají trumfovat sociální sítě, maily a messengery. Oproti předchozímu roku méně na Štědrý telefonovali a posílali vánoční textové zprávy, naopak datové přenosy stouply o desítky procent. Vyplývá to z dat tuzemských mobilních operátorů za Štědrý den. Nejvíce před data obyvatelé Česka posílali přání po 21. hodině.

Přečíst článek
T-Mobile prodejna

T-Mobile zvýšil provozní zisk o pět procent, objem dat skočil o dvě třetiny

Co do počtu klientů největší tuzemský mobilní operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí letošního roku provozní zisk EBITDA meziročně o pět procent na 8,96 miliardy korun. Tržby stouply o 2,9 procenta na 21,41 miliardy korun, firma si mírně polepšila i v počtu zákazníků. Výsledky dalších operátorů v Česku za dané období zatím nejsou k dispozici.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

Deutsche Telekom přesouvá kapitál. Z nizozemské divize do té americké

Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom prodala svou nizozemskou divizi T-Mobile za 5,1 miliardy eur (téměř 130 miliard korun). Část takto získaných peněz použila k navýšení podílu ve své dceřiné společnosti T-Mobile US.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme