Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Společnost DAKO-CZ obhájila ocenění Czech Business Superbrands

Společnost DAKO-CZ obhájila ocenění Czech Business Superbrands
DAKO-CZ, užito se svolením
 nst
nst

Výrobce brzdových systémů a komponentů pro kolejová vozidla, společnost DAKO-CZ z východočeské Třemošnice, obhájila ocenění Czech Business Superbrands i pro rok 2023. Porotce přesvědčila firma s více než dvousetletou tradicí svými hospodářskými výsledky, růstem i novými projekty, které získala. Jediný český výrobce brzd pro kolejová vozidla kontinuálně roste, za uplynulé čtyři roky zdvojnásobil tržby a v roce 2022 poprvé v historii v tomto ukazateli prolomil dvoumiliardovou hranici.

Reklama

„Přestože je naše společnost v železniční branži dobře známá a etablovaná, ocenění jako je Czech Business Superbrands si velmi vážíme. Značka DAKO s tímto prestižním oceněním opět posiluje,“ uvedl předseda představenstva DAKO-CZ Lukáš Andrýsek.

DAKO-CZ je firma působící v B2B segmentu, s jejími produkty se tedy koncoví zákazníci nesetkávají napřímo. O to složitější je získat a obhájit ocenění jako je právě Czech Business Superbrands.

Firma, která je stoprocentně vlastněna průmyslově-technologickým holdingem Czechoslovak Group českého průmyslníka Michala Strnada, roste na domácím trhu i v zahraničí.  Zahraniční expanzi táhnou zejména aktivity v Indii, kde DAKO-CZ v minulém roce založilo dva společné podniky s předními domácími výrobci.

„Ve fázi vrcholících příprav je založení dceřiného podniku DAKO-CZ India, který naše indické aktivity zastřeší. Na indickém trhu již několik let generujeme významné procento našeho obratu a potenciál tamního trhu je obrovský,” dodal Andrýsek.

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Stamiliony jdou do inovací

Společnost exportuje více než 70 procent své produkce. Mezi její nejprestižnější projekty patří dodávky brzdových komponent do souprav metra společnosti Siemens Mobility určených pro linku Piccadilly londýnského metra. Kromě Siemensu spolupracuje DAKO-CZ dlouhodobě například se společnostmi Talgo, Stadler Rail, Tatravagónka Poprad či Modertrans Poznaň. V České republice spolupracuje například se Škoda Group.

Právě pro Škoda Group dodá v letošním roce hydraulické brzdové jednotky včetně řízení pro 30 tramvajových souprav 29T3, které budou nasazeny v Bratislavě. Zajímavou zakázku získala firma DAKO-CZ v Brazílii, kam dodá hydraulické brzdové jednotky pro autonomně řízené vzduchem poháněné soupravy Aeromovel, které budou obsluhovat cestující na letišti v São Paulu. Mezi střednědobé cíle společnosti DAKO-CZ patří snaha proniknout na severoamerický trh.

Aby byla dlouhodobě úspěšná, masivně investuje do rozvoje společnosti a to v částkách, které převyšují sto milionů korun. V minulém roce například představila na veletrhu InnoTrans revoluční elektromechanickou kotoučovou brzdovou jednotku, jejímž principem je zastavení vlaků bez potřeby stlačeného vzduchu ani olejového hospodářství.

Příklad produkce kopřivnické Tatra Trucks

Průmyslník Strnad loni vydělal nejvíc v historii. Letos zisk přiživí armádní zakázky

Loňský rok byl co do ziskovosti nejlepším v historii holdingu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada. Významný růst tržeb i zisků holding předpokládá i letos. Významně by tomu mohly přispět armádní zakázky.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme