Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Soukup přišel o půlku Barrandova a spol. Propadla moravskému obchodníkovi s dluhy

Soukupovo mediální impérium tahá z bryndy investor s pohledávkami Čermák
Profimedia
 ČTK

Poloviční podíl ve společnosti Empresa Media, která vlastní Barrandov Televizní Studio nebo vydává časopisy Týden a Instinkt, získal od Jaromíra Soukupa majitel firmy Servis-24 Jan Čermák. Zároveň se stal druhým jednatelem Empresy vedle Soukupa. Pro všechny důležité kroky bude nyní potřeba podpisu obou jednatelů. Vyplývá to z notářských zápisů transakcí. Hodnotu transakce ani jedna strana nezveřejnila.

Reklama

Soukupova mediální skupina v současnosti čelí tlaku věřitelů. V procesu realizace je podle Čermáka zároveň vstup do dalších společností Jaromíra Soukupa, například IMP a mediální agentury Médea.

Čermák podle svého vyjádření považuje investici ve významném mediálním domě za zajímavou příležitost. „Všechny firmy zůstávají plně v provozu, zejména reklamní agentura, televize i tiskové vydavatelství. Náš tým okamžitě doplní a posílí management mediální skupiny Jaromira Soukupa,“ řekl.

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Firma Médea podnikatele Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu návrhu. Podaly ho Česká televize (ČT) a firma Media Club z mediální skupiny Prima, kterým podle návrhu Médea dluží zhruba 30 milionů korun za poskytnutí reklamního prostoru. Vyplývá to z informací, které byly dnes zveřejněny v insolvenčním rejstříku. Upozornil na to server Mediaguru.cz.

Přečíst článek

„Věřím, že máme zdravé jádro a že se nám proto toto obtížné období podaří překonat a v brzkém horizontu se vrátíme růstu a rozvoji. Jan Čermák a jeho tým je partner, se kterým to společně dokážeme,“ uvedl Soukup.

Největšími věřiteli firem z impéria Jaromíra Soukupa jsou banky, zejména ČSOB a UniCredit, které mají své úvěry zajištěny nemovitostmi a pozemky. Dalším klíčovým věřitelem jsou České Radiokomunikace. Podle obou spolumajitelů je připraveno řešení situace a rozvoj skupiny.

Čermák a Servis-24 se specializují na řešení firem zatížených dluhy. V minulém roce vstoupil 49 procentním podílem do zlínské společnosti NWT manželů Vítkových, kterou poslaly do insolvence nezvládnuté obchody s energiemi. V NWT věřitelé v únoru 2023 povolili cestu reorganizace, jejíž plán byl schválen velkou většinou na věřitelské schůzi v září 2023.

Kanály Barrandov Televizního Studia měly na konci července celkový podíl na sledovanosti 2,67 procenta.

video

Dala bych si tak měsíc pohov. S podnikáním ale nepřestanu, říká Martina Vítková z NWT

Příběhy podnikání jsou plné úspěchů i pádů. Na dolním konci kola štěstěny se teď kvůli energetické krizi ocitla zlínská NWT. Rodinná firma, která tři desítky let zkoušela různé inovace. Loni kvůli závazkům energetické divize skončila NWT v reorganizaci. Martina Vítková, spoluzakladatelka zlínské firmy, v novém díle pořadu Jiný peníze Andrey Ferancové Bartoňové a Terezy Zavadilové popisuje, jaké nástrahy může podnikání připravit. 

Přečíst článek

NWT chce reorganizaci řešit prodejem majetku i odložením splatnosti dluhů

Prodej majetku i odložení splatnosti dluhů. Firma NWT aktualizovala svůj reorganizační plán

Inovační společnost NWT z Hulína na Kroměřížsku chce svou insolvenci vyřešit prodejem části podniku, prodejem majetku, prominutím části pohledávek či odložením jejich splatnosti. Plán budou věřitelé schvalovat na schůzi na konci srpna.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jan Čermák

Zemětřesení u Soukupa. Chceme firmu zachránit, tvrdí nový spolumajitel Empresy Jan Čermák

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme