Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český software „odemyká“ i newyorské mrakodrapy. J&T mu pomůže s další expanzí

Čtveřice zakladatelů
Se svolením Sharry
Petra Jansová
pej

Vyšší desítky milionů korun investuje fond J&T Ventures do českého start-upu Sharry. Jeho řešení pro správu budov a mobilní přístup do kanceláří využívají newyorské mrakodrapy i další office projekty od Prahy, přes ​​​​​​​Bukurešť až po Johannesburg. Peníze firma využije k další expanzi.

Reklama

V letošním roce start-up Sharry chce výrazně posílit svou pozici v USA, v plánu má také expanzi na další švětové trhy i rozšíření týmu.

„Letos chceme potvrdit naší pozici lídra v oblasti vstupu do budov pomocí mobilního telefonu (tzv. mobile access). Zakázky, na kterých právě pracujeme, jsou největší svého druhu ve světě. Nyní je naše řešení asi ve stovce budov v šesti státech, díky smlouvám s globálními společnostmi rozšíříme náš produkt ještě letos do dalších 50 zemí,“ popisuje Josef Šachta, spoluzakladatel a CEO Sharry.

Software, která například umožňuje zaměstnancům i návštěvníkům firem používat ke vstupu do kanceláří pohodlně jen svůj mobil, místo plastových karet, funguje aktuálně asi ve stovce budov v šesti státech. Například v novostavbě One Vanderbilt vysoké 427 metrů, pražské Masaryčce a bratislavských Sky Park Offices od studia Zaha Hadid Architects. 

Dubrovník

Čeští chataři přesídlili k moři. Je to levnější než na Šumavě

Kvůli razantnímu nárůstu cen tuzemských nemovitostí a snaze vyhnout se znehodnocení peněz vinou inflace stále více Čechů dává přednost investici do realit v zahraničí. Byt u moře už není jen výsadou milionářů, říká tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý.

Přečíst článek

Software Sharry využívá více než 100 tisíc lidí a desítky tisíc dalších projdou každý měsíc jejich návštěvním systémem na recepcích.

Sharry vznikla v roce 2016. Založili ji Josef Šachta, Jakub Řezníček, Michal Čeřovský a Vladimír Cibulka. První projekt ve Spojených státech start-up realizoval o dva roky později. Ve stejném roce získala firma od fondu Presto Ventures 30 milionů korun, nyní získává další vyšší desítky milionů od fondu J&T Ventures výměnou za 10procentní podíl ve firmě.

Burza, ilustrační foto

Výplach na burzách. Investoři očekávají ruskou invazi na Ukrajinu

Pod tlakem se v úvodu týdne ocitla naprostá většina evropských akciových trhů, včetně pražského parketu. Nervozita na burzách pramení především ze zpráv o možné ruské invazi na Ukrajinu, která by se podle některých zdrojů měla uskutečnit tento týden.

Přečíst článek

„Podobné technologie přestávají být doménou pouze prémiových projektů. S rozmachem hybridní práce si firmy najímají menší kanceláře, kde se střídá víc lidí, majitelé budov se zase musí starat o více menších nájemců. To vše vyžaduje chytrý software. Tým Sharry dokázal v pravý čas využít obrovskou příležitost a daří se mu získávat zákazníky jak z řad předních developerů, tak mezinárodních společností s kancelářemi po celém světě,“ komentoval uzavření investice David Polach, Investment manager J&T Ventures.

Testování, zdraví

Biohacking: Jak zjistit své skutečné zdraví

Jak žít co nejdéle v plném zdraví, to je trend dneška. Další díl seriálu o biohackingu řeší, jak otestovat své skutečné zdraví.

Přečíst článek

Wall Street

Týden Tradera: Strach z inflace a akciová jízda podpořená výsledky firem

Bude dál hrozba inflace strašit trhy? Mají akcie to nejhorší za sebou? To byly hlavní otázky uplynulého týdne na akciových trzích, kde došlo převážně k prudkému růstu po týdnech nejistot a propadů. Hlavni americký akciový index S&P 500 se vrátil k hodnotám kolem 4600 bodů (technologický Nasdaq se podíval krátce i nad 15 tisíc bodů) a může znovu zkusit atakovat předchozí historická maxima. A jaké byly hlavní události uplynulého týdne?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Přečíst článek
Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme