Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skvělou sezonu českých bank potvrzuje i UniCredit. Vydělal dvojnásobně víc než loni

UniCredit banka
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Bance, která má v Česku a na Slovensku 850 tisíc klientů, rostou vklady i úvěry.

Reklama

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v letošním prvním čtvrtletí čistý zisk 1,94 miliardy korun (79 milionů eur), což je meziroční nárůst o 119 procent. Vyplývá to z informací, které zveřejnila mateřská společnost banky. Také ostatním velkým bankám letos výrazně stouply zisky.

Objem vkladů UniCredit Bank stoupl loni meziročně o 14,3 procenta na 487,1 miliardy korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o 12,8 procenta na 494,5 miliardy korun.

Čisté výnosy z poplatků a provizí banky meziročně stouply o 30,7 procenta na miliardu korun, čisté úrokové výnosy vzrostly o 36,7 procenta na 3,84 miliardy korun. Provozní zisk banky stoupl o 85,3 procenta na 3,27 miliardy korun.

Komerční banka

Komerční bance vyskočil zisk o 75 procent. Lidé sypou peníze na spořící účty a do fondů

Vklady klientů stouply oproti loňskému prvním čtvrtletí o tři procenta na 1,015 bilionu korun. Ještě rychleji roste objem úvěrů, které se meziročně zvýšily o 8,1 procenta na 750,7 miliardy korun.

Přečíst článek

Daří se všem bankám

České spořitelně stoupl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 84,3 procenta na pět miliard korun, Komerční bance o 75,9 procenta na 3,5 miliardy korun. Čistý zisk Moneta Money Bank stoupl meziročně o 116 procent na 1,3 miliardy korun, Raiffeisenbank o 99 procent na 1,19 miliardy Kč.

UniCredit Bank zahájila činnost na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku více než 850 tisíc klientů.

Byty, ilustrační foto

A je to tady. Úrok průměrné hypotéky pokořil hranici 5 procent a dál poroste kvůli ČNB

Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu v květnu překročila hranici 5,3 procenta. Měsíční splátky hypotéky se ve srovnání s rokem 2017 již nyní prodraží téměř o polovinu. Úroky z hypoték navíc dál porostou, ČNB je totiž odhodlaná v boji s rostoucí inflací dál navyšovat sazby, které zdražují úvěry. Zkrátka, kdo letos refinancuje, měl by si určitě pospíšit.

Přečíst článek

Jiří Šmejc

PPF povede Jiří Šmejc. Do vedení investiční skupiny vstupuje Daniel Křetínský

Šéf Home Creditu Jiří Šmejc se nově stane CEO celé investiční skupiny PPF. Její dosavadní ředitel Ladislav Bartoníček nově povede nově zřízenou Advisory Board to Family. V ní vedle něj a Šmejce usedne také Daniel Křetínský, partner dcery zesnulého Petra Kellnera Anny, uvedla vdova po nejbohatším Čechovi Renáta Kellnerová v interním dokumentu, který má newstream.cz k dispozici. Posléze informaci potvrdil mluvčí PPF Leoš Rousek.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme