Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF ohlásila obří ztrátu. Kvůli exitu z Ruska

PPF
ČTK
 ČTK

Skupina PPF vykázala v prvním pololetí letošního roku ztrátu 318 milionů eur (7,73 miliardy koru), když o rok dříve měla zisk 188 milionů eur (4,57 miliardy korun). Firma oznámila, že letošní ztrátu způsobily zejména náklady související s odchodem z ruského bankovního trhu.

Reklama

Ztráta vyplývá ze stažení Home Creditu z ruského trhu. V tomto kontextu pro mě představuje spíše vyjádření dobrých mravů než neúspěch,“ řekl k výsledkům generální ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc.

PPF a její společnost Home Credit počátkem září oznámily, že dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Znamenalo to odchod PPF a skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů.

PPF, ilustrační foto

PPF zavírá bankovní byznys v Rusku. Koupil ho miliardář Tyryškin

PPF pod vedením Jiřího Šmejce výrazně mění byznysovou strukturu. Chce se více soustředit na evropské trhy.

Přečíst článek

Telekomunikační společnosti O2, Yettel a Cetin, mediální holding CME či výrobce dopravních prostředků Škoda Group dosáhly podle PPF v prvním pololetí letošního roku zisku. „Stejně dobře si vedly banky ze skupiny PPF a poskytovatelé spotřebitelského financování pod značkou Home Credit v Evropě, střední Asii, v jižní a jihovýchodní Asii. Jediným trhem, kde přetrvávají problémy v důsledku proticovidových opatření, tak zůstává Čína,” dodala PPF.

Skupina PPF uskutečnila v loňském a letošním roce několik klíčových transakcí, například prodej svého 40procentního podílu v Mall Group, 30procentního podílu v CETIN Group (při zachování majoritního kontrolního podílu) nebo prodej indonéského a filipínského Home Creditu s celkovými výnosy více než tři miliardy eur (73 miliard korun).

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

PPF prodá Japoncům část Home Creditu

Japonská společnost Mitsubishi UFJ Financial Group koupí zhruba za 600 milionů eur (14,2 miliardy korun) filipínskou a indonéskou divizi společnosti Home Credit Group, která patří české finanční skupině PPF. S odkazem na své zdroje to uvedla agentura Reuters a server japonského listu Nikkei. Home Credit informaci nekomentoval.

Přečíst článek

PPF koncem listopadu oznámila, že poskytovatel spotřebitelských půjček Home Credit prodává svá aktiva na Filipínách a v Indonésii za přibližně 615 milionů eur (asi 15 miliard korun). Kupujícím je konsorcium dceřiných společností japonské finanční skupiny Mitsubishi UFJ Financial Group - MUFG Bank, thajské Krungsri Bank a indonéského poskytovatele spotřebitelských půjček Adira.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva 40,13 miliardy eur (975 miliard korun) a zaměstnává celosvětově 70 tisíc lidí.

Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.

O2 loni vydělala 6,5 miliardy, chyběly jí zisky z roamingu

Největší tuzemský telekomunikační operátor O2 loni zvýšil konsolidovaný čistý zisk o desetinu na 6,5 miliardy korun. Celkové konsolidované výnosy skupiny, která působí v ČR a na Slovensku, vzrostly o 2,4 procenta na 40,7 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme