Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ryanair se loni dostal ze ztráty. Letos sází i na rekordní počet spojů z Prahy

Ryanair se loni dostal ze ztráty. Letos sází i na rekordní počet spojů z Prahy
ČTK
 ČTK

Touha lidí cestovat v době po zrušení většiny proticovidových opatření pomohla i irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair. Dostala se ze ztráty a tržby stouply více než jednou tolik.

Reklama

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v loňském fiskálním roce vykázala čistý zisk 1,43 miliardy eur (33,9 miliardy korun) po ztrátě 355 milionů eur předloni. Firmě pomohlo oživení poptávky po letecké dopravě po pandemii nemoci COVID-19, uvedla firma.

Nárůst i přes vyšší ceny letenek

Výnosy za finanční rok do konce března stouply o 124 procent na 10,78 miliardy eur, zatímco počet cestujících vzrostl o 74 procent na 168,6 milionu. Společnosti se podařilo zvýšit podíl na evropském trhu, výrazný růst zaznamenala v Itálii, Polsku, Irsku a ve Španělsku. Ceny letenek ve srovnání s dobou před pandemií stouply o deset procent.

Chaos na letišti v Heathrow (1. července 2022)

Aerolinky si mnou ruce. Drahé letenky lidem chuť cestovat nevzaly

Finanční trhy se možná svíjejí v křečích a inflace doléhá na spotřebitele, ale lidé stále létají v hojných počtech. Levnější letenky tak zůstávají v nedohlednu.

Přečíst článek

V letošním roce očekává Ryanair nárůst počtu cestujících a silnou poptávku v letní sezoně. Za celý fiskální rok firma odhaduje růst počtu cestujících o deset procent na 185 milionů. Tento odhad by ale mohl snížit odklad dodávek letadel od amerického výrobce Boeing. Čistý zisk bude podle Ryanairu o něco vyšší než loni, růst nákladů na pohonné hmoty by měly kompenzovat vyšší tržby.

Ryanair v dubnu uvedl, že v nadcházející letecké sezoně nabídne svůj dosud nejrozsáhlejší letový řád na pražském letišti. Celkem bude mít v Praze 33 pravidelných linek a 285 letů týdně.

“Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy

„Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair a americký Boeing se blíží podpisu velké objednávky letadel. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Reuters. Mnohamiliardový kontrakt na trojciferný počet strojů 737 MAX by podle nich mohl být oznámen už dnes. Společnosti Boeing a Ryanair se k věci odmítly vyjádřit.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme