Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další tlak na ceny potravin. Přepravní gigant Moller-Maersk zastavuje lodě kvůli problémům v Rudém moři

Přepravní loď společnosti Moller-Maersk - ilustrační foto
ČTK
Stanislav Šulc
sta

Situace v Rudém moři se značně vyeskalovala. Povstalečtí Húsiové podle dostupných informací napadli jednu z lodí společnosti Moller-Maersk, která vyslala SOS signál. Na ten zareagovalo americké námořnictvo a vyslalo helikoptéry na pomoc. Na ně však Húsíjové také okamžitě zaútočili. V reakci na incident Moller-Maersk pozastavuje veškeré operace v Rudém moři.

Reklama

Nejméně na dva dny pozastavuje veškeré cesty svých lodí druhý největší přepravní společnost světa Moller-Maersk. Rozhodla se tak v reakci na útok na jednu z jejích lodí ze strany povstaleckých Húsíjů. Ti navíc zaútočili také na helikoptéry amerického námořnictva, které vyrazily lodi na pomoc v reakci na signál SOS.

Podle agentury Bloomberg se tak prohlubují problémy přepravy zboží Rudým mořem a Suezským průplavem. Právě touto cestou přitom cestuje 12 procent globálního zboží. V důsledku událostí tak lze očekávat výrazný tlak na cenu zejména potravin, které jsou na podobné situace zvláště citlivé.

Zemětřesení v Japonsku

AKTUALIZOVÁNO: Zemětřesení v Japonsku má desítky obětí, zemi zasáhlo na 155 otřesů

Nejméně 48 životů si již vyžádalo silné zemětřesení, které v pondělí zasáhlo centrální Japonsko. Dalších přinejmenším 16 lidí utrpělo vážná zranění. Novou bilanci zveřejnila japonská veřejnoprávní televize NHK s odvoláním na místní úřady.

Přečíst článek

Neutuchající útoky

Húsíjové zahájili sérii útoků v Rudém moři v polovině listopadu v reakci na izraelské operace v Gaze. Podnikli více než 20 útoků, podařilo se jim zmocnit jedné lodi.

Rezidenci Block A[rt] navrhlo studio IDENTITY DESIGNERS.

Přehledně: Jak stát omezí podporu stavebního spoření

Namísto dvou tisíc ročně maximálně tisícovka. Stát snižuje podporu stavebního spoření a chce motivovat lidi, aby tento nástroj využívali k energetické samostatnosti.

Přečíst článek

Kouření bylo v minulém století běžné

Svět kuřáků v roce 2024: Za kuřivo si zase připlatí. A to pořádně

Od roku 2024 budou spotřební daň platit všechny spotřební výrobky s nikotinem, a v některých případech dokonce i bez něj. Výjimkou jsem jen léčiva. Nově se spotřební daň rozšíří hlavně na náplně do elektronických cigaret a na nikotinové sáčky. Ale i na všechny další, méně rozšířené výrobky, jako je šňupací tabák a podobně. Zatím spotřební daň "platily" jen cigarety, tabák k balení cigaret a do dýmek a zahřívaný tabák. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Soláry a sklady na poli nemají co dělat. Poslanci schválili vyšší ochranu zemědělské půdy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme