Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta prodala stavební pozemek ve Varšavě za 635 milionů

Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments
ČTK

Parcelu ve čtvrti Wola koupila společnost Lincoln Property Company společně s investiční skupinou Enern. Na pozemku plánují postavit kancelářskou budovu.

Reklama

Investiční skupina Penta Investments prodala ve Varšavě stavební pozemek o rozloze 6500 metrů čtverečních. Z prodeje získala téměř 25 milionů eur (asi 635 milionů korun). Lincoln Property Company společně s investiční skupinou ENERN chtějí na parcele, která má dobrou dostupnost veřejné hromadné dopravy, postavit kancelářskou budovu s 30 tisíci metry pronajímatelné plochy. 

Focus Penty na byty

„Ve střednědobém horizontu se chceme maximálně věnovat dalšímu rozvoji naší společnosti zejména v Česku a na Slovensku. Máme tam v různé fázi vývoje rozpracováno na 46 projektů s celkovou hodnotou aktiv přesahující 1,1 miliardy eur. V nejbližších letech se chceme soustředit zejména na rezidenční segment,” uvedl holdingový ředitel Penta Real Estate Tomáš Laštovka.

Pozemek se podle investičního ředitele Lincoln Property nachází v nejžádanější kancelářské lokalitě v centru Varšavy. „Projekt se vyznačuje velmi efektivním tvarem, velikostí podlaží přesahující 4000 metrů čtverečních a výbornou dostupností,“ dodal.

Kancelářské budovy Václavské náměstí

Prázdné kanceláře v Praze nepřibývají. Neobsazených je jen osm procent

Poptávka po kancelářských prostorech v Praze mírně vzrostla, přesto stále nedosáhla úrovně před pandemií. Nájemné ale navzdory neobsazenosti příliš neklesá.

Přečíst článek

Reklama

Penta Real Estate je součástí skupiny Penta Investments, která vstoupila do realitního sektoru v roce 2005. Dnes patří mezi nejvýznamnější developery v Česku a na Slovensku. Na polský realitní trh vstoupila v roce 2013. V srpnu 2017 dokončila ve varšavské čtvrti Mokotów administrativní komplex D48 za 45 milionů eur, který představuje 26 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy.

Lincoln Property Company byla založená v roce 1965 v Dallasu. Se svými 8750 zaměstnanci a nemovitostmi ve správě v hodnotě přesahující 94 miliard dolarů patří mezi nejvýznamnější developerské společnosti v USA. Na evropský realitní trh vstoupila na začátku 90. let minulého století, aktuálně ve Velké Británii, Česku, Slovensku a nově i Polsku vlastní projekty v hodnotě za více než 1,3 miliardy eur. Investiční skupina Enern byla založená v roce 2010 a je významným investorem do technologických společností. Zastoupení má v Praze, Varšavě a Londýně.

Sdílené kanceláře WeWork v japonské Osace

Firmy volí home office a WeWork dál prohlubuje ztrátu

Uklizené stoly, prázdné židle a ohlušující ticho. Tak vypadaly a kvůli rychle se šířící mutaci delta covidu zase začínají vypadat prostory poskytovatele sdílených kanceláří WeWork. Dříve hvězda Wall Streetu v covidu dál prohlubuje ztrátu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme