Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta prodala stavební pozemek ve Varšavě za 635 milionů

Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments
ČTK

Parcelu ve čtvrti Wola koupila společnost Lincoln Property Company společně s investiční skupinou Enern. Na pozemku plánují postavit kancelářskou budovu.

Reklama

Investiční skupina Penta Investments prodala ve Varšavě stavební pozemek o rozloze 6500 metrů čtverečních. Z prodeje získala téměř 25 milionů eur (asi 635 milionů korun). Lincoln Property Company společně s investiční skupinou ENERN chtějí na parcele, která má dobrou dostupnost veřejné hromadné dopravy, postavit kancelářskou budovu s 30 tisíci metry pronajímatelné plochy. 

Focus Penty na byty

„Ve střednědobém horizontu se chceme maximálně věnovat dalšímu rozvoji naší společnosti zejména v Česku a na Slovensku. Máme tam v různé fázi vývoje rozpracováno na 46 projektů s celkovou hodnotou aktiv přesahující 1,1 miliardy eur. V nejbližších letech se chceme soustředit zejména na rezidenční segment,” uvedl holdingový ředitel Penta Real Estate Tomáš Laštovka.

Pozemek se podle investičního ředitele Lincoln Property nachází v nejžádanější kancelářské lokalitě v centru Varšavy. „Projekt se vyznačuje velmi efektivním tvarem, velikostí podlaží přesahující 4000 metrů čtverečních a výbornou dostupností,“ dodal.

Kancelářské budovy Václavské náměstí

Prázdné kanceláře v Praze nepřibývají. Neobsazených je jen osm procent

Poptávka po kancelářských prostorech v Praze mírně vzrostla, přesto stále nedosáhla úrovně před pandemií. Nájemné ale navzdory neobsazenosti příliš neklesá.

Přečíst článek

Penta Real Estate je součástí skupiny Penta Investments, která vstoupila do realitního sektoru v roce 2005. Dnes patří mezi nejvýznamnější developery v Česku a na Slovensku. Na polský realitní trh vstoupila v roce 2013. V srpnu 2017 dokončila ve varšavské čtvrti Mokotów administrativní komplex D48 za 45 milionů eur, který představuje 26 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy.

Lincoln Property Company byla založená v roce 1965 v Dallasu. Se svými 8750 zaměstnanci a nemovitostmi ve správě v hodnotě přesahující 94 miliard dolarů patří mezi nejvýznamnější developerské společnosti v USA. Na evropský realitní trh vstoupila na začátku 90. let minulého století, aktuálně ve Velké Británii, Česku, Slovensku a nově i Polsku vlastní projekty v hodnotě za více než 1,3 miliardy eur. Investiční skupina Enern byla založená v roce 2010 a je významným investorem do technologických společností. Zastoupení má v Praze, Varšavě a Londýně.

Sdílené kanceláře WeWork v japonské Osace

Firmy volí home office a WeWork dál prohlubuje ztrátu

Uklizené stoly, prázdné židle a ohlušující ticho. Tak vypadaly a kvůli rychle se šířící mutaci delta covidu zase začínají vypadat prostory poskytovatele sdílených kanceláří WeWork. Dříve hvězda Wall Streetu v covidu dál prohlubuje ztrátu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rezidence Nový Žižkov.

Brownfield na Žižkově promění miliardové investice. Vznikne nová čtvrť

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme