Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Operátor O2 zvýšil zisky. Za tři čtvrtletí téměř získal pět miliard

Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.
ČTK
 ČTK

Operátor O2 zvýšil letos za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 12,9 procenta na 4,89 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o 2,9 procenta na 30,08 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku. Majoritním vlastníkem O2 je investiční skupina PPF, která ovládá přes 90 procent akcií.

Reklama

„Zatímco se provozní výnosy za prvních devět měsíců meziročně zvýšily o 2,9 procenta, samostatně v třetím čtvrtletí růst zpomalil na 0,8 procenta. Rozvoj sítí 5G bude vyžadovat zvýšené výdaje do výstavby a provozu, jak na Slovensku, tak i v České republice,” uvedl finanční ředitel Tomáš Kouřil.

Celkový počet registrovaných mobilních SIM karet v České republice stoupl na konci září meziročně o 1,4 procenta na 6,023 milionu. Báze mobilních smluvních služeb byla na úrovni 3,348 milionu. Na Slovensku měla firma 2,25 milionu zákazníků.

Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Druhý a podle PPF poslední pokus o spojení Monety a Air Bank je na stole

Skupina PPF a Moneta Money Bank se dohodly na novém modelu financování spojení Monety a bankovní části PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, oznámila PPF. Akcie Monety v reakci na zprávu trhají rekordy.

Přečíst článek

Mobilní datová spotřeba stoupá

„S nástupem sítí 5G lidé razantně zvyšují svou mobilní datovou spotřebu – za prvních devět měsíců meziročně vzrostla o 67 procent. Zvýšili jsme proto rychlosti našich datově neomezených tarifů NEO a znásobili jsme objem dat u tarifů FREE. Podobný trend očekáváme v souvislosti s modernizací naší sítě i do budoucna,” dodal generální ředitel Jindřich Fremuth.

Počet SIM pro komunikaci různých zařízení mezi sebou se zvýšil o 70 tisíc na 800 tisíc. Počet zákazníků některého z tarifů služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl k 30. září 586 tisícům tedy o 83 tisíc více. Počet zákazníků vysokorychlostního internetu přes kabel i pomocí bezdrátové technologie stoupl meziročně o 26 tisíc na 875 tisíc.

Tak bude možná vypadat okolí Florence v budoucnu.

Největší brownfield v centru Prahy se změní

Nová náměstí, parky i budovy. Tak by se měl v budoucnu přeměnit brownfield na Florenci podle zadání urbanistické soutěže Florenc 21. Do jejího finále se probojovaly návrhy tří mezinárodních týmů. 

Přečíst článek

V České republice se provozní výnosy v prvních devíti měsících roku zvýšily o 2,6 procenta na 24,38 miliardy korun. Výnosy v mobilním segmentu stouply o 1,6 procenta na 15,1 miliardy korun. Ve fixním vzrostly výnosy o 4,3 procenta na 9,28 miliardy korun. Na Slovensku se celkové provozní výnosy zvýšily meziročně o 3,3 procenta na 5,79 miliardy korun. Konsolidované kapitálové výdaje stouply o 44 procent na 1,99 miliardy korun.

British Airways: Mohl by servis v byznys třídě být vůbec horší?

Jedna z mých prvních cest po utažení lockdownových šroubů během loňského podzimu mířila do Dubaje na palubě British Airways. Nic ale nešlo podle plánu.

Přečíst článek

Rekonstrukce Masarykova nádraží dostala zelenou.

Modernizace Masaryčky má zelenou. Na nové střeše vznikne náměstí

Projekt, který významně změní tvář Prahy kolem Florence, získal zelenou. Rekonstrukcí Masarykova nádraží přibyde do území nové náměstí, umístěné na novém zastřešení.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme