Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový šéf Škody Auto: Zasadím se o zkrácení čekací doby na novou škodovku

Klaus Zellmer, generální ředitel Škoda auto
ČTK

Klaus Zellmer, nový generální ředitel automobilky Škoda Auto, při svém dnešním nástupu do funkce označil za svůj hlavní cíl nechat za sebou problémy s dodávkami a s nedostatkem polovodičů. Také chce za své působení zkrátit klientům čekací dobu na nové auto.

Reklama

„Krok za krokem chceme nechat za sebou nedostatek polovodičů a úzká hrdla v dodávkách a udělat vše pro to, aby naši zákazníci dostali svou škodovku co nejdříve,“ uvedl Zellmer, kterého cituje agentura DPA.

Automobilka Volvo má výrobní závod na jihozápadě Číny v městě Čcheng-tu.

Volvo postaví gigafactory u Košic. Vyrábět začne v roce 2026

Švédska automobilka Volvo Cars postaví na východě Slovenska závod na výrobu elektromobilů za 1,2 miliardy eur (29,6 miliardy korun), z toho pětinu tvoří předpokládaná podpora státu, uvedlo slovenské ministerstvo hospodářství.

Přečíst článek

Škoda se potýká s nedostatkem polovodičů, který zpomalil dodávky nových automobilů na trh. Stejně jako u mnoha jiných výrobců automobilů se navíc vyskytly problémy kvůli dalším chybějícím dílům. Po začátku ruského útoku na Ukrajinu dostávala firma také méně kabelových svazků od ukrajinských dodavatelů.

Zellmera, jenž byl naposledy obchodním ředitelem hlavní značky Volkswagen ve Wolfsburgu, tak v čele automobilky Škoda čeká řada náročných úkolů. Na jaře firma uvedla, že v letošním roce počítá s výraznou zátěží s ohledem na válku na Ukrajině a složitou odbytovou situaci.

Česká síť zpoplatněných silnic se opět rozšiřuje

Tady zdarma neprojedete. Síť zpoplatněných silnic se rozrostla o 400 kilometrů

O téměř 400 kilometrů se dnes rozšiřuje síť zpoplatněných silnic. Stát si od toho slibuje dalších 400 milionů korun ročně na mýtu. Naopak v příštím roce vláda zpoplatnění dalších silnic nechystá.

Přečíst článek

Rusko bylo pro Škodu Auto loni po Německu druhým nejdůležitějším prodejním trhem. Skutečnost, že dodávky aut na ruský trh koncern pozastavil, bude mít důsledky, píše DPA. Aktuálně stojí i výroba Volkswagenu v Rusku. O možném konečném stažení ze země firma zatím nerozhodla.

Zellmer, který v čele Škody Auto střídá Thomase Schäfera, je vystudovaný podnikový ekonom a dlouho působil ve firmě Porsche, která je další dceřinou společností skupiny Volkswagen.

Jeho předchůdce Schäfer se stěhuje do Wolfsburgu, kde bude řídit kmenovou značku osobních vozů VW a bude zodpovědný i za celkové řízení takzvané Volumengruppe, kam spadá Volkswagen, Škoda, Seat/Cupra a lehké užitkové vozy. Schäferův předchůdce Ralf Brandstätter se stane členem představenstva skupiny pro Čínu.

VOP Bentley Continental

FOTOGALERIE: Nastává ideální doba pro kabriolety. Tady je sedm nejkrásnějších

Vůně je dojem, kterého se při řízení auta většina řidičů zříká, ať už posečené trávy a kvítí vedle silnice, čerstvého chleba v některé z pekáren ve městě, či svěžího vzduchu při jízdě lesem či horami. Kabriolety jsou ale úplně jiná záležitost a přidávají k řízení další smyslový zážitek. Jsou i designově krásné, ale pravda, ne nejlevnější. Zde je sedm tipů agentury Bloomberg na ty aktuálně nejpozoruhodnější. Doporučuje se klobouk, opalovací krém a sluneční brýle. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme