Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novinky od Apple. Firma představila nové tablety i vysoce výkonný procesor

Americký technologický gigant Apple představil nové verze svých počítačových tabletů iPad Air a iPad Pro
ČTK
 ČTK

Americký technologický gigant Apple představil nové verze svých počítačových tabletů iPad Air a iPad Pro i nový vysoce výkonný procesor M4. Firma přichází s novými verzemi tabletů iPad poprvé od října 2022, píše server CNBC.

Reklama

Nový iPad Pro, který je nejdražším a nejpokročilejším tabletem společnosti Apple, se bude prodávat ve dvou velikostech, a to s úhlopříčkou 11 palců (zhruba 28 centimetrů) a s úhlopříčkou 13 palců (zhruba 33 centimetrů). Bude využívat nový procesor M4. Cena menší verze nového tabletu iPad Pro začíná na 29 990 korun.

FOTOGALERIE: Mánie kolem Apple Vision Pro

Nový iPad Air bude firma nabízet ve stejných velikostech jako iPad Pro. Přístroj iPad Air bude využívat procesor M2 a cena jeho menší verze bude začínat na 17 990 korun. Nové modely se začnou prodávat 15. května, objednat si je zájemci mohou již nyní.

Tablety po letech trendují

Celosvětový odbyt počítačových tabletů se v letošním prvním čtvrtletí podle údajů výzkumné společnosti International Data Corporation (IDC) meziročně zvýšil o půl procenta na 30,8 milionu přístrojů. Zaznamenal tak první nárůst za téměř tři roky.

Apple byl podle IDC v prvním čtvrtletí jedničkou na světovém trhu s tablety. Jeho odbyt se nicméně meziročně snížil o 8,5 procenta na 9,9 milionu přístrojů. Tržní podíl podniku tak klesl na 32 procent z více než 35 procent před rokem. Druhé místo obsadila jihokorejská společnost Samsung, za kterou následovala čínská firma Huawei.

Americký miliardář Warren Buffett

Buffett se zbavil akcií Apple a jeho Berkshire Hathaway je na rekordních číslech

Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 39 procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.

Přečíst článek

Apple v Číně smazal z App Store aplikace WhatsApp i Threads

Apple podlehl nátlaku Pekingu. Z App Store smazal aplikace WhatsApp i Threads

Číňané přišli o možnost komunikovat přes mobilní aplikace Whatsapp i Threads. Apple podlehl nátlaku Pekingu a smazal je z obchodu App Store.

Přečíst článek

Nový iPhone 15

Apple už není jednička. Na pozici největšího výrobce smartphonů ho opět střídá Samsung

Apple dodal v prvním letošním čtvrtletí meziročně o 10 procent méně iPhonů, zatímco jeho čínští konkurenti hlásí dvouciferný nárůst dodávek. A Samsung je opět jedničkou. Vyplývá to ze zprávy výzkumné společnosti International Data Corporation.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme