Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Samsung - informace o tématu

Nový iPhone 15

Apple už není jednička. Na pozici největšího výrobce smartphonů ho opět střídá Samsung

Apple dodal v prvním letošním čtvrtletí meziročně o 10 procent méně iPhonů, zatímco jeho čínští konkurenti hlásí dvouciferný nárůst dodávek. A Samsung je opět jedničkou. Vyplývá to ze zprávy výzkumné společnosti International Data Corporation.

Přečíst článek
Samsungu klesl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 78 procent

Jihokorejský gigant Samsung ohlásil pokles provozního zisku o 78 procent

Provozní zisk jihokorejské společnosti Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí klesl o 78 procent oproti loňsku; na 2,4 bilionu wonů (41 miliard korun), uvedla agentura Reuters s odvoláním na předběžné výsledky hospodaření firmy. Výsledky však byly lepší, než čekali analytici, protože trh s paměťovými čipy vykazuje po výrazném poklesu první známky oživení.

Přečíst článek

Prostor pro kreativitu i multitasking. Samsung novou řadou mobilních zařízení potěší i ty nejnáročnější uživatele

Pátá generace skládacích telefonů Samsung s ohebnými displeji právě spatřila světlo světa. Fanoušci těchto flexibilních zařízení ocení ještě větší displej, vysoký výkon a špičkové fotoaparáty. Co ale zůstává, je opět elegantní a unikátní design, se kterým vystoupíte z davu, a také praktičnost, kterou s sebou skládací telefon s ohebným displejem nese. Ať už hledáte telefon, který vám poslouží jako pracovní nástroj, nebo spíš stylové zařízení, které dá vyniknout vaší kreativitě, novinkám ze Samsungu byste měli věnovat pozornost.

Přečíst článek
Tesla, ilustrační foto

TSMC se vyloupla konkurence. Čipy do vozů Tesla má vyrábět i Samsung

Největší světový výrobce paměťových čipů, jihokorejská společnost Samsung Electronics, bude pravděpodobně vyrábět čipy nové generace pro zcela samořízené vozy americké automobilky Tesla. Informoval o tom dnes na svém webu deník The Korea Economic Daily. Loni se Tesla domluvila na obdobné spolupráci s tchajwanskou společností TSMC.

Přečíst článek
Společnost Samsung

Trápení Samsungu. Provozní zisk společnosti se meziročně propadl o 96 procent

Provozní zisk jihokorejské společnosti Samsung Electronics ve druhém čtvrtletí klesl o 96 procent oproti loňsku; na 600 miliard wonů, tedy zhruba deset miliard korun.

Přečíst článek

Automobilka GM postaví další gigafactory v USA. A zase s Jihokorejci

Ohio, Tennessee, Michigan a nově také Indiana. Všude tam bude mít americká automobilka General Motors svoji gigafactory. I tu poslední jmenovanou postaví společně s Jihokorejci. Ale zatímco u prvních třech jí byla partnerem společnost LG Solution Energy, pro závod v Indianě si GM vybrala její konkurenci - společnost Samsung SDI.

Přečíst článek
Ferrari použije ve svých budoucích modelech panely od jihokorejské firmy Samsung Display.

Samsung proniká do Ferrari, v příštích modelech bude mít displeje

Italský výrobce luxusních sportovních aut Ferrari použije ve svých budoucích modelech panely od jihokorejské firmy Samsung Display. Automobilka o podpisu memoranda o porozumění informovala na svém webu.

Přečíst článek
Společnost Samsung

Samsungu klesl provozní zisk o 96 procent, firma omezí výrobu čipů

Jihokorejské společnosti Samsung Electronics klesl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 96 procent na 600 miliard wonů (9,8 miliard korun), a dostal se tak na 14leté minimum. Firma to odhaduje v předběžných výsledcích hospodaření, popad zisku vyplynul z poklesu světového trhu s polovodiči. Samsung proto oznámil, že citelně sníží výrobu čipů, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Společnost Samsung představuje dva nové chytré telefony Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G

Samsung představil nové bestsellery. Galaxy A34 5G a A54 5G překvapí fotoaparátem i výdrží

Společnost Samsung představuje dva nové chytré telefony Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G. Mezi největší výhody nových přírůstků do populární řady Galaxy A patří natáčení kvalitních videozáznamů, špičkový displej s dobrým obrazem i v jasném slunci a baterie s výdrží přes dva dny.

Přečíst článek
K televizoru můžete získat i přenosný projektor jako bonus

Samsung spouští předobjednávky nových Neo QLED a OLED televizorů. Přenosný projektor nabízí jako bonus

Samsung přichází s mimořádnou prodejní akcí. Každý, kdo si do neděle 9. dubna 2023 předobjedná vybrané letošní modely televizorů Neo QLED a OLED, získá speciální bonus, a to přenosný projektor The Freestyle v hodnotě 19 990 korun. Akce se vztahuje na všechny modely Neo QLED 8K, Neo QLED 4K a OLED modelových řad 2023 od úhlopříčky 55“ výše.

Přečíst článek

Předobjednávky Galaxy S23 startují. S bonusem dvojnásobné paměti za cenu modelu s nižší kapacitou

Samsung u předobjednávek nové řady Galaxy S23 nabízí dvojnásobnou paměť za cenu modelu s nižší kapacitou i bonus 3 000 korun k výkupu starého zařízení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní.
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme