Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Danielem Křetínským ovládaná Royal Mail odvrátila hrozící stávku. Přidá všem zaměstnancům

Český miliardář Daniel Křetínský
ČTK
 ČTK

Druhý nejbohatší Čech a 208. nejbohatší muž planety Daniel Křetínský si může oddychnout. Jím ovládaná britská pošta Royal Mail se dohodla s odbory na nových mzdových podmínkách pro zaměstnance, a odvrátila tak stávku.

Reklama

Britská pošta Royal Mail a odborová organizace sdružující zaměstnance v odvětvích komunikace a poštovnictví CWU vyjednaly návrh dohody týkající se mezd a pracovních podmínek. Obě strany o tom informovaly ve společném prohlášení. Dohodu projedná vedení odborové organizace a pak o ní budou hlasovat její členové, uvedla agentura Reuters.

Více než 110 tisíc zaměstnanců v poštovních službách Royal Mail v loňském roce několikrát stávkovalo, podobně jako učitelé nebo železničáři. Odbory pro ně požadují zvýšení platů, aby se mohli vypořádat s dopady vysoké inflace a rostoucích životních nákladů.

Miliardář Daniel Křetínský vydělává na fosilních palivech.

Risk, který se vyplácí. Křetínský vsadil proti zelené Evropě a bohatne

Podnikání miliardáře Daniela Křetínského a jeho Energetického a průmyslového holdingu (EPH) v oblasti fosilních paliv podrobně zmapovala agentura Bloomberg. Křetínského označuje za „nepolapitelného miliardáře”, který vybudoval své impérium na předpokladu, že ekologická transformace Evropy bude chaotickým a zdlouhavým procesem, takže bude ještě dlouhou dobu potřeba využívat uhlí a plyn.

Přečíst článek

Podmínky navrhované dohody, včetně růstu platů, nejsou známy. Informace o jejích přesných podmínkách budou oznámeny, až je schválí vedení odborové organizace. To se očekává příští týden, uvádí Reuters.

Poštu Royal Mail vlastní společnost International Distributions Services, v níž drží největší podíl firma Vesa Equity Investment. Ta patří českému podnikateli Danielu Křetínskému a jeho slovenskému obchodnímu partnerovi Patriku Tkáčovi.

Daniel Křetínský

Křetínského EPIF loni vydělala 33,5 miliardy, meziročně o 12 procent víc

Společnost EP Infrastructure (EPIF) z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského loni zvýšila provozní zisk EBITDA meziročně o 12 procent na 1,437 miliardy eur (zhruba 33,5 miliardy korun). Ve zlepšeném hospodaření se podle firmy pozitivně projevila zejména diverzifikace aktivit společnosti, mezi nimiž loni mělo v souvislosti se situací na trhu klíčové postavení skladování plynu, uvedl mluvčí EPH Daniel Častvaj.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme