Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nástupce Avastu zvýšil tržby o třetinu. A má přes půl miliardy uživatelů

Nástupce Avastu zvýšil tržby o třetinu. A má přes půl miliardy uživatelů
iStock
 ČTK

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením českého Avastu a americké NortonLifeLock, zvýšila v prvním fiskálním čtvrtletí končícím 30. června tržby o 34 procent na 946 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 21 miliard korun. Zisk klesl o 5,5 procenta na 189 milionů dolarů, tedy asi 4,2 miliardy korun.

Reklama

„Nový fiskální rok jsme začali slibně. I nadále jsme odhodláni posilovat digitální svobodu všech spotřebitelů. Máme dobrou pozici k tomu, abychom přinášeli inovace a zůstali lídrem v kyberbezpečnosti, který bude chránit lidi před rostoucími hrozbami v jejich stále se rozšiřujícím digitálním životě,“ uvedl generální ředitel společnosti Vincent Pilette.

Objem fakturace dosáhl výše 887 milionů dolarů (asi 19,5 miliardy korun), což je růst o třetinu. Provozní výnosy se zvýšily o 43 procent na 545 milionů dolarů (zhruba 12 miliard korun).

Za celý letošní fiskální rok společnost očekává tržby v rozmezí 3,8 až 3,85 miliardy dolarů (kolem 83,5 miliardy korun).

Software pro půl miliardu uživatelů

Podle analytiků J&T Banky byly tržby společnosti za první čtvrtletí přesně v souladu s očekáváním trhu. „Vysoký růst tržeb je stále dán vlivem akvizice Avastu ze strany Nortonu. Výhled na tržby implikuje prakticky nulový mezikvartální růst, což odpovídá trendu posledních čtvrtletí,“ uvedl analytik J&T Pavel Ryska.

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma poskytuje produkty a služby v kybernetické bezpečnosti, ochraně soukromí a identitě přibližně 500 milionům uživatelů ve zhruba 150 zemích.

video

Eduard Kučera: Investice do Ruska a Číny jsme si zakázali už v roce 2010

Neinvestujeme ani do akcií zbrojařů, říká technologický vizionář Eduard Kučera. Jeho investiční strategie, do které patří třeba akcie firmy Warrena Buffetta, zatím funguje lépe než strategie bank pro bohaté.

Přečíst článek

Avast, ilustrační foto

Staronový Avast slaví úspěšný comeback na americkou burzu

Ve Spojených státech se v úterý odpoledne začalo obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, oznámil zahájení obchodování v pondělní tiskové zprávě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme