Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Světlík expanduje v USA. V Georgii bude vyrábět vysokotlaké lahve

Miliardář Světlík expanduje v USA. V Georgii bude vyrábět vysokotlaké lahve
ČTK
 ČTK

Skupina Cylinders Holding ostravského podnikatele a miliardáře Jana Světlíka otevřela novou pobočku ve Spojených státech. Dceřiná firma s názvem Atlanta Cylinders bude zaměřena především na prodej vysokotlakých lahví a nádob a na výrobu jejich kompletů v podobě svazků a kontejnerů, uvedla mluvčí holdingu Eva Kijonková.

Reklama

Rozhodli jsme se, že přišel čas, abychom vyráběli přímo v USA a byli tak blíže zákazníkům. Ve Spojených státech počítáme s produkcí systémů pro skladování a přepravu technických plynů, vodíku a CNG," uvedl Světlík při otevření firmy ve státě Georgia. Skupina Cylinders Holding je v oboru vysokotlakých lahví a nádob a jejich aplikací globálním hráčem, zaoceánské klienty však dosud obsluhovala prostřednictvím obchodních partnerů.

Petr Procházka a Michaela Steinhauser, spoluzakladatelé startupu Skinners

Američané touží po ponožkobotách Skinners z Brna. Doveze je tam miliardář Bednář z ShipMonku

Po úspěšném vstupu na německý trh se brněnský výrobce ponožkobot a barefoot obuvi Skinners vydává dobýt Ameriku. Činí tak se silným partnerem v zádech, česko-americkou společností ShipMonk.

Přečíst článek

Velvyslanec České republiky v USA Miloslav Stašek uvedl, že vstup české společnosti na americký trh je pozitivní zprávou a podpoří budovanou pověst Česka jako země s inovativními a vyspělými firmami. „Atlanta Cylinders reprezentuje na základě vlastního výzkumu a vývoje sofistikované produkty s českým know-how, což je mimořádně cenné," uvedl velvyslanec.

Holding působí v Evropě i arabském světě

Cylinders Holding produkuje vysokotlaké ocelové láhve a jejich aplikace, disponuje také speciální technologií na výrobu tlakových nádrží pro vodík a technické plyny. Vyrábí zhruba milion vysokotlakých ocelových lahví ročně. Skupině loni vzrostly tržby z necelých pěti na 6,24 miliardy korun a ukazatel EBITDA (provozní zisk před odpisy) asi o 66 milionů zhruba na 631 milionů korun.

Holding má dceřiné firmy v řadě evropských zemí, působí i v Polsku, Chorvatsku, Německu, Velké Británii, Spojených arabských emirátech nebo Bělorusku. Má okolo 1000 zaměstnanců. Letos už Cylinders Holding v Dubaji ve SAE zprovoznil centrum pro pravidelné testování vysokotlakých lahví pomocí akustických vln.

USA se krizi již nejspíš nevyhnou

Lukáš Kovanda: Krize v USA už je téměř nevyhnutelná. Dopadne i na Čechy

V USA klesají úvěry nejvíce v historii. Zvyšuje se tak riziko recese v USA, která by neblaze dolehla i na Česko.

Přečíst článek

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme