Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Passer koupil sídlo ŘSD na pražském Kačerově

ŘSD, sídlo
ŠJů / Creative Commons / CC BY-SA 3.0

Společnost Passerinvest Group miliardáře Radima Passera oznámila, že koupila od podnikatelky Simony Otavové sídlo generálního ředitelství Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na pražském Kačerově. Cena obchodu zůstala tajná.

Reklama

Akvizicí sídla ŘSD na pražském Kačerově si developer rozšířil své portfolio nemovitostí v blízkosti komplexu Brumlovka, který je klíčovým projektem Passerinvestu v metropoli. Částku za transakci žádná ze stran nezveřejnila.

„V době rozkolísané inflace a úrokových sazeb jsme akcelerovali strategii rozšíření investic do klíčových nemovitostí v lokalitě Brumlovka a jejím okolí. Zakoupená budova svým administrativním charakterem výborně zapadá do našeho portfolia, přičemž díky dlouhodobému pronájmu státní příspěvkové organizaci poskytuje vysokou míru jistoty příjmů. Navíc tato akvizice dále rozšiřuje možnosti efektivního využití našeho oddělení správy nemovitostí,“ uvedl Eduard Forejt ze společnosti Passerinvest Group.

O budoucích plánech ohledně využití budovy v Čerčanské ulici zatím nový vlastník nerozhodl, podle mluvčí Kristýny Samkové se budou odvíjet zejména od tržní situace a také případných potřeb současného uživatele objektu, tedy ŘSD.

Transakce by podle Samkové neměla nijak ovlivnit chod ŘSD. „Vzhledem k charakteru transakce, tedy koupě 100procentního obchodního podílu společnosti vlastnící předmětnou nemovitost, se transakce ŘSD prakticky nikterak nedotýká,“ dodala Samková.

Passerinvest Group je česká stavební a investiční firma. Založena byla v roce 1991 podnikatelem Radimem Passerem. Mezi nejvýznamnější projekty společnost patří BB Centrum na pražské Brumlovce nebo dále připravovaný projekt Nové Roztyly, který v areálu bývalých jatek Interlov v budoucnu počítá s vybudováním bytových a administrativních prostor. Společnost vloni dosáhla zisku 26 milionů korun.

Radim Passer

Miliardář Passer vyvázne ze závodní jízdy v Bugatti bez trestu

Německé úřady ukončily vyšetřování českého podnikatele Radima Passera kvůli jízdě rychlostí až 417 kilometrů za hodinu po německé dálnici. Obžalován nebude. S odvoláním na státní zastupitelství ve Stendalu na severovýchodě Německa to uvedla agentura DPA.

Přečíst článek

Vinařství, které staví developer Soural

Miliardář Soural posiluje v cestovním ruchu a staví vinařství za 330 milionů

Trigema Marcela Sourala posiluje svoji pozici v segmentu cestovního ruchu. Spustila stavbu vlastního vinařství ve Veselí nad Moravou. Projekt za 330 milionů má být hotov do dvou let.

Přečíst článek

Alzheimercentrum v Pardubicích

Penta chce do domů pro seniory investovat miliardy. Už teď je lídrem trhu

Péče o seniory měl být byznys budoucnosti. Budoucnost již nastala. Nejen že rostou neustále nová centra pro důchodce, ale začala i konsolidace trhu. Větší hráči začali nakupovat menší.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Do Nového Rohanu investujeme 15 miliard, říká člen představenstva J&T Real Estate Jiří Ochetz

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme