Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dva v jednom. Passerinvest na Brumlovce zkombinuje kanceláře a byty v jedné budově

Dva v jednom. Passerinvest na Brumlovce zkombinuje kanceláře a byty v jedné budově Hila
Profimedia

Developer Passerinvest Group zahájil výstavbu multifunkčního projektu Hila na Brumlovce v Praze 4. Projekt kromě nájemních bytů a obchodů bude nabízet 20 500 metrů čtverečních kancelářských ploch. Po administrativních budovách na Rohanském ostrově a Pernerce v Praze 8 jde teprve o třetí zahájený kancelářský projekt v Praze od druhého čtvrtletí 2022.

Reklama

„Dva roky se pro volný trh nezačala v Praze stavět významnější kancelářská budova. Po řadě rekonstrukcí, rezidenčním projektu a neziskových budovách se staví na Brumlovce opět signifikantní kancelářská budova, byť s multifunkčním přesahem," řekl zakladatel a výkonný ředitel Passerinvestu Radim Passer.

Kromě kanceláří bude součástí projektu 71 nájemních bytů a 2000 metrů čtverečních obchodních ploch. Součástí budou terasy pro uživatele kanceláří a lodžie pro rezidenty. Za architektonickým zpracováním projektu stojí studio Aulík Fišer architekti, které pro Passerinvest dříve vypracovalo projekt kancelářské budovy Roztyly Plaza a spolupracovalo na současné podobě Brumlovky. 

Budova Hila bude stát na rohu ulic Vyskočilova, Želetavská a Jemnická. Druhé až osmé nadzemní podlaží bude tvořit kancelářská část doplněná o střešní terasy a deváté až patnácté nadzemní podlaží budou nájemní byty s lodžiemi. Čtyři podzemní podlaží poskytnou přibližně 420 parkovacích míst určených nájemcům budovy. Odhad dokončení kancelářské části je konec roku 2026 a s úplným dokončením stavby, včetně rezidenční části, se počítá na jaře 2027.

Roztyly Plaza

Nové Roztyly. Passer otevřel v Praze 11 kancelářskou budovu

Developer Passerinvest Group otevřel zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Budova stojí přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě.

Přečíst článek

Reklama

Poptávka po nových prostorách klesá

Passer i přes téměř úplné zastavení kancelářské výstavby v Praze věří, že budova najde rychle využití. Z analýzy Prague Research Forum vyplývá, že poptávka po pražských kancelářích v letošním prvním čtvrtletí meziročně i mezičtvrtletně klesla, přes polovinu z ní tvořilo obnovení stávajících smluv. Navíc na trhu není dostatek investorů, kteří by dokončené kancelářské budovy kupovali.

„Vnímáme, že se nová výstavba administrativních ploch zastavila, a přitom poptávka po nových kancelářských prostorách, které i do budoucna splní vysoké soudobé požadavky uživatelů rozhodně nemizí, o bytech ani nemluvě,” dodal ředitel rozvoje a obchodu Passerinvest Group Eduard Forejt.

Passerinvest Group je česká investiční a developerská společnost zabývající se převážně výstavbou administrativních a komerčních budov. Založena byla v roce 1991. Společnost je od roku 1996 spojována převážně s projektem Brumlovka, dříve známým jako BB Centrum. V roce 2006 Passerinvest Group začal stavět v bývalém areálu Interlovu v Roztylech v Praze 11.

Splnění ekologických kritérií nebude levné. ESG prodraží bydlení a nejvíce rodinné domy

Cesta ke splnění ESG parametrů zásadně ovlivňuje celý realitní trh – od developerů po banky. Nejzásadněji je ale pocítí koncový uživatel, české domácnosti, kvůli dalšímu růstu cen bydlení, shodly se osobnosti odvětví na setkání Realitního Clubu pořádaného newstream.cz, které se konalo v hotelu Augustin.

Přečíst článek

Architekta Eva Jiřičná a její projekt Centrum nového Žižkova

Eva Jiřičná: Věž vysoká 80 metrů je prcek. Konzervativní přístup brzdí vývoj Prahy

Původní projekt Central Group na Žižkově obsahoval věže tři, setkal se ale s nesouhlasem vedení Prahy. Architektka Eva Jiřičná ho tedy musela spolu se svým týmem přepracovat. Trvalo to pět let a místo tří budov bude mít rozvojové území kolem někdejšího „Mordoru“ v centru věž jen jednu. Vysoká bude 80 metrů. „Samozřejmě chápu, že úkolem památkářů je ochraňovat historii města. Na druhou stranu ale neinformovanost a mnohdy i přílišná konzervativnost jsou zbytečnou překážkou dalšího rozvoje,“ říká světoznámá architektka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme