Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Meta na steroidech. Ztrojnásobila čtvrtletní zisk a poprvé vyplatí akcionářům dividendu

Meta na steroidech. Ztrojnásobila čtvrtletní zisk a poprvé vyplatí akcionářům dividendu
ČTK
 ČTK

Americká internetová společnost Meta Platforms ve čtvrtém čtvrtletí ztrojnásobila čistý zisk na více než 14 miliard dolarů (zhruba 320 miliard korun) ze 4,7 miliardy dolarů před rokem. Firma v rovněž oznámila, že akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem, krátce po jejím zveřejnění si připisovaly zhruba 15 procent.

Reklama

Meta je majitelem sociálních sítí Facebook, Instagram a Threads či komunikační služby WhatsApp. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 25 procent na 40,1 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle společnosti LSEG odhadovali v průměru na 39,2 miliardy dolarů.

Společnost Meta uvedla, že akcionářům vyplatí čtvrtletní dividendu ve výši 50 centů na akcii. Dodala, že schválila program zpětného odkupu vlastních akcií v hodnotě 50 miliard dolarů. „Měli jsme dobré čtvrtletí, protože naše komunita a podnikatelské aktivity pokračovaly v růstu,“ uvedl šéf firmy Mark Zuckerberg.

Šéf Apple Tim Cook

Klíčové dny pro Apple a investory. Co přinesou výsledky a nové brýle Vision Pro

Tak rušno jako v posledních dnech kolem Applu už dlouho nebylo. Brzy Apple zveřejní výsledky za poslední kvartál minulého roku, oznámí, jak na něj dopadly problémy v Číně, chystá uvedení nového radikálního produktu a jen tak mimochodem zcela rázně změnil podmínky pro používání aplikací v zařízeních Apple. Vynuceně. A vynuceně také dojde ke snížení poplatků v App Storu. Akcie proto připomínají křivku EKG. A nejspíš budou ještě několik dní.

Přečíst článek

V celém loňském roce společnost Meta zvýšila čistý zisk o 69 procent na 39,1 miliardy dolarů. Její celoroční tržby vzrostly o 16 procent na 134,9 miliardy dolarů.

„Meta potvrdila další kvartál v řadě jak oživení příjmů z reklamy, tak lepší ziskovost díky efektivnějšímu řízení nákladů. Tržby i zisk na akcii skončily nad očekáváním analytiků,“ uvedl analytik XTB Štěpán Hájek. „O vysoké kvalitě výsledků vypovídá fakt, že se společnost poprvé v historii rozhodla vyplatit dividendu ve výši 0,5 USD na akcii,“ dodal.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Přečíst článek
Šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg

Balík pro Zuckerberga. Jeho Meta mu z dividendy přihraje stovky milionů dolarů ročně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme