Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

akcionáři - informace o tématu

Investoři odkoupí část akcií Revolutu, firmu ohodnotili na 45 miliard dolarů

Dohodnuto. Investoři odkoupí část akcií Revolutu, firma se stane evropským gigantem

Fintechová společnost Revolut se dohodla na odprodeji části akcií investorským skupinám Coatue, D1 Capital Partners a Tiger Global.

Přečíst článek

Philip Morris vyplatí akcionářům méně na dividendách. Tuzemský trh je pod tlakem výrobků z Polska

Přečíst článek
Ministr financí Zbyněk Stanjura

Lukáš Kovanda: Stanjura rozhořčil menšinové akcionáře ČEZ, stát bude dál vybírat mimořádnou daň

Přečíst článek
Rusko musí zaplatit 50 miliard dolarů akcionářům Jukosu

Rusové musí zaplatit obří balík akcionářům zaniklé ropné firmy Jukos

Soud v Nizozemsku zamítl odvolání Ruské federace proti arbitrážnímu rozhodnutí, podle kterého země musí vyplatit 50 miliard dolarů (zhruba 1,2 bilionu korun) bývalým akcionářům nyní již neexistující ruské ropné společnosti Jukos. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Meta na steroidech. Ztrojnásobila čtvrtletní zisk a poprvé vyplatí akcionářům dividendu

Americká internetová společnost Meta Platforms ve čtvrtém čtvrtletí ztrojnásobila čistý zisk na více než 14 miliard dolarů (zhruba 320 miliard korun) ze 4,7 miliardy dolarů před rokem. Firma v rovněž oznámila, že akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem, krátce po jejím zveřejnění si připisovaly zhruba 15 procent.

Přečíst článek
Likérka Fruko-Schulz bude ryze česká. Ruští akcionáři prodají své podíly

Likérka Fruko-Schulz zpřetrhá vazby na Rusko. Kazí jí to byznys

Jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz změní majitele. Ruští akcionáři ze skupiny Ladoga prodají do konce roku své podíly, nově bude likérku vlastnit česká firma. Uvedl to ředitel likérky Josef Nejedlý.

Přečíst článek
Francouzská technologická společnost Atos

Komplikace pro Křetínského? Při prodeji části francouzské firmy Atos mělo dojít ke korupci

Minoritní akcionář francouzské skupiny Atos podal trestní oznámení ohledně korupce při prodeji části této technologické firmy společnosti EP Equity Investment českého miliardáře Daniela Křetínského, uvádí agentura AFP s odkazem na svůj zdroj.

Přečíst článek
Norský státní fond se stal největším akcionářem švýcarské banky UBS

V bance UBS posílil Norský státní fond. Stal se jejím největším akcionářem

Norský státní investiční fond se stal největším akcionářem švýcarské banky UBS, která nedávno převzala svého menšího konkurenta Credit Suisse. Společnost Norges Bank Investment Management (NBIM), která je správcem tohoto největšího fondu svého druhu na světě, zvýšila tento měsíc podíl v UBS na více než pět procent, uvedl list Financial Times. Fond je akcionářem UBS více než 20 let.

Přečíst článek
Poslanecká sněmovna

Stát si přihrál osud skupiny ČEZ do vlastních rukou. Sněmovna podpořila usnadnění pro přeměny firem

Sněmovna podpořila vládní návrh na snížení podílu hlasů akcionářů, který je nutný pro přeměny obchodních společností a družstev. Místo dosud potřebných 90 procent hlasů všech akcionářů by nově mělo podle sporného návrhu pro rozdělení firem stačit 75 procent hlasů akcionářů.

Přečíst článek
Rapper Kanye West, který dnes vystupuje jako Ye.

Adidas zažalovali investoři. Manažeři mohou za naše ztráty, rappera Ye se měli zbavit dřív

Investoři v pátek zažalovali v USA německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a největší akcionář společnosti SAB Finance.

Devizové SAB Finance se loni dařilo. Na dividendách vyplatí přes 140 milionů

Více než 140 milionů korun míří k akcionářům společnosti SAB Finance v rámci výplaty dividendy za nejúspěšnější rok v historii společnosti. Za druhé pololetí 2022 je roční výnos na jednu akcii v poměru k obvyklé tržní ceně ve výši 10,4 procenta. SAB Finance ovládá z pozice zakladatele a největšího akcionáře finančník a bankéř Radomír Lapčík.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme