Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli
ČTK/AP
 ČTK

Americký řetězec fastfoodů McDonald's prodá svůj byznys v Rusku současnému provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Největší prodejce hamburgerů na světě uvedl, že firma pak bude v Rusku působit pod jiným názvem.

Reklama

 McDonald's už v březnu oznámil, že po ruské invazi na Ukrajinu své aktivity v Rusku pozastavuje a začátkem tohoto týdne uvedl, že je prodá.

Govor provozuje restaurace McDonald's v Rusku na základě franšízové smlouvy od roku 2015, a to prostřednictvím své firmy GiD LLC. Za tu dobu pomohl řetězci expandovat až na Sibiř, kde provozuje 25 restaurací. Finanční podmínky, za kterých své restaurace v Rusku prodá, McDonald's nesdělil.

McDonald's vstoupil na ruský trh před více než 30 lety a vlastní tam zhruba 84 procent z téměř 850 restaurací této značky, které tam jsou v provozu. Tento týden se stal jednou z největších značek, které se rozhodly z Ruska definitivně odejít, ačkoliv svou obchodní známku si tam chce ponechat.

Coloseum

Síť pizzerií Coloseum si jde na burzu pro sto milionů korun

Skupina Coloseum, do níž patří i síť restaurací, míří na trh Start pražské burzy. Emitovat chce až 38procentní podíl akcií. Stane se tak první veřejně obchodovatelnou společností z gastronomického sektoru na pražském parketu, oznámili to zástupci společnosti.

Přečíst článek

McDonald´s v Rusku bude pokračovat

Transakce by měla být dokončena v nadcházejících týdnech. Smlouva s Govorem předpokládá, že zaměstnanci budou v převzatých restauracích dál pracovat alespoň dva roky, a to za srovnatelných podmínek jako dosud. Govor také bude až do ukončení transakce platit mzdy zaměstnancům firmy ve 45 ruských regionech.

McDonald's v březnu zavřel všechny své restaurace v Rusku, včetně té na Puškinově náměstí v centru Moskvy. Tato lokalita se přitom zpočátku stala symbolem vzkvétajícího amerického kapitalismu v době, kdy se rozpadal tehdejší Sovětský svaz.

Peking

Globální dluh stoupl k rekordu. Nejvíce si půjčují největší ekonomiky: USA a Čína

Globální dluh napříč všemi sektory v prvním čtvrtletí stoupl na rekordních více než 305 bilionů USD (7,2 biliardy korun). Nejvíce si půjčily dvě největší ekonomiky světa, Čína a Spojené státy. Poměr globálního dluhu k hrubému domácímu produktu (HDP) ale klesl.

Přečíst článek

McDonald's loni v Rusku a na Ukrajině utržil asi dvě miliardy dolarů (téměř 47 miliard korun). To bylo zhruba devět procent jeho celosvětových tržeb.

Záměr prodat své aktivity v Rusku oznámilo už mnoho západních firem, včetně britské tabákové společnosti Imperial Brands či energetické skupiny Shell. Některé z nich své aktivity v Rusku také prodají místním manažerům.

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Ruská pobočka Google krachuje, zřejmě neustála tlak Kremlu. Má zablokovaný účet

Ruská pobočka společnosti Google Alphabet podala návrh na insolvenci, podle zprávy zveřejněné na ruském oficiálním registru Fedresurs. Dceřiná společnost „podala oznámení o úmyslu prohlásit insolvenční (úpadek)“, uvedla agentura Reuters. Ruská dceřiná společnost plánuje vyhlásit bankrot poté, co úřady zabavily její bankovní účet, což znemožnilo provádět operace, uvedl mluvčí společnosti Google.

Přečíst článek

Ursula von der Leyenová

Brusel reaguje na Putinovu válku masivními investicemi do zelené energie

Brusel chce více obnovitelných zdrojů a úspor energie. Nový plán, který má Evropě pomoci co nejrychleji odejít od energetických zdrojů dovážených z Ruska, vyjde na 300 miliard eur.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme