Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů

Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů
ČTK
 ČTK

Německá letecká společnost Lufthansa se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku a díky příznivým výsledkům zlepšila výhled na celý letošní rok. Očištěný zisk před zdaněním a odpisy činil 393 milionů eur (9,7 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 827 milionů eur ve stejném období loni. Vyšší ceny letenek a pokračující růst v nákladní divizi vykompenzovaly růst cen pohonných hmot, uvedly aerolinky.

Reklama

Čistý zisk činil 259 milionů eur proti ztrátě 756 milionů eur loni. Celkové tržby stouply o 164 procent na 8,5 miliardy eur.

Osobní letecká doprava vykázala očištěnou provozní ztrátu 86 milionů eur. Důvodem byly náklady spojené s rušením letů. Analytici však čekali ztrátu až 228 milionů eur a loni ztráta činila až 1,2 miliardy eur. Očištěný provozní zisk z nákladní dopravy stoupl o 48 procenta na 482 milionů eur.

Virgin Atlantic, letadlo, ilustrační foto

Nejhorší aerolinky podle rušených letů? Vedou Virgin Australia a KLM

Po obrovském nárůstu zájmu lidí cestovat po konci proticovidových omezení ve světě a nedostatku zaměstnanců letišť a aerolinek se tisíce turistů v hlavním dovolenkovém období dostaly do potíží kvůli rušeným letům. Agentura Bloomberg zanalyzovala letecké řády 19 velkých světových aerolinek a podíly odvolaných letů. Který dopravci si vedli nejhůře a kteří nejlépe?

Přečíst článek

Po příznivých výsledcích za druhé čtvrtletí aerolinky očekávají, že za celý rok vykážou upravený provozní zisk přes 500 milionů eur. Má k tomu přispět další oživení v osobní dopravě. Kvůli nedostatku personálu na letištích a v leteckých společnostech by však kapacita v současném letním čtvrtletí měla dosáhnout pouze 80 procent předkrizové úrovně místo původně očekávaných 85 procent.

Konkurenční společnosti Air France-KLM a IAG, vlastník British Airways, minulý týdne rovněž oznámily návrat k zisku ve druhém čtvrtletí, protože poptávka po cestování po omezeních souvisejících s pandemií covidu-19 v letech 2020 a 2021 oživila.

Letiště, ilustrační foto

Kde se načekáte? Deset aktuálně nejhorších i nejlepších letišť v Evropě

Média v posledních dnech kvůli neúnosné situaci s odbavováním pasažérů opanovalo londýnské letiště Heathrow. Podle analýzy společnosti Hopper ale není, co se týče průměrného zpoždění letů, vůbec nejhorší. Těmi jsou Brusel, Frankfurt a Eidhoven. Naproti tomu nejméně se načekáte v italském Bergamu.

Přečíst článek

Emirates

Neakceptovatelné, vzkázaly Emirates letišti Heathrow k jejich chaosu

Je to neakceptovatelná ignorace zákazníků. Nebudeme se tomu podřizovat. Takto ostře odpověděly Emirates na požadavek londýnského letiště Heathrow, že mají aerolinky rušit lety.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme