Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Legendární Fiat 500 se téměř neprodává. V Srbsku místo něj budou vyrábět elektromobily

Továrna v srbském městě Kragujevac
ČTK/AP
 ČTK

Automobilka Stellantis v Srbsku ukončí léta klesající výrobu modelu Fiat 500 L. Majitel továrny ve městě Kragujevac se ji chystá přestavět a od roku 2024 v ní vyrábět elektromobily.

Reklama

V srbské dceřiné firmě italského koncernu Fiat Chrysler (FCA), který je od roku 2021 součástí skupiny Stellantis, pracuje zhruba čtyři tisíce lidí. Vedení společnosti je ve čtvrtek vyzvalo, aby se v příštích sedmi dnech přihlásili na práci do podniků Stellantisu na Slovensku, v Polsku, v Itálii a v Německu. Bělehradská média ale s odvoláním na odbory informovala, že možnost jít pracovat do firemní továrny v zahraničí dostane jen kolem 200 zaměstnanců.

Fiat Chrysler měl v Kragujevaci podle dřívějších zpráv médií na letošek naplánovanou výrobu jen 20 tisíc vozů. Výrobní kapacita by tak byla využita zhruba z deseti procent.

Fiat převzal v roce 2008 srbskou automobilku Zastava, která vyrábí vozy na základě jeho staré licence. Italská automobilová skupina ve firmě vlastní 67 procent, 33 procent akcií společnosti je stále v majetku srbského státu.

Letiště Bělehrad

Cesta Rusů na Západ vede nyní přes Srbsko. Ceny letenek neřeší

Neutrální postoj srbské vlády k ruské invazi na Ukrajinu vytvořil z Bělehradu vstupní bránu Rusů na západ. Jen během posledních dvou týdnů došlo kvůli nárůstu poptávky na navýšení přepravní kapacity mezi Ruskem a Srbskem o 50 procent, upozorňuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Reklama

San Jose

Po Balkánu míří developer UDI Group také do Latinské Ameriky. Chystá tam miliardové investice

Český developer míří do Latinské Ameriky. UDI Group plánuje v Panamě, Kostarice nebo Kolumbii investovat v následujících čtyřech letech řádově tři miliardy korun. Jen investice do prvního projektu v Kostarice přestavuje více než 350 milionů korun.

Přečíst článek

 

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Lexus ES 300h

AUTOTEST: Pohodlný hybrid s ekonomickým provozem. Lexus předvedl za málo peněz hodně muziky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme