Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kuřácký start-up za desítky miliard. Výrobce Marlboro kupuje e-cigaretový NJOY Holdings

Sídlo tabákového koncernu Altria Group, vlastnícího mimo jiné výrobce Marlboro Philip Morris, v americkém Richmondu.
profimedia.cz
 ČTK

Americká tabáková společnost Altria Group koupí zhruba za 2,75 miliardy dolarů (60,8 miliardy korun) začínajícího výrobce elektronických cigaret NJOY Holdings. Výrobce cigaret Marlboro tak opět sází na rychle rostoucí trh s elektronickými cigaretami, i když jeho předchozí investice do firmy Juul ho připravila o miliardy dolarů, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Součástí transakce je také další platba až 500 milionů dolarů, která závisí na rozhodnutí regulačních úřadů ohledně některých produktů NJOY. Firma NJOY je jedním z mála výrobců vaporizačních zařízení, jehož produkty mají povolení od federálních regulačních úřadů.

Altria utopila v Juulu přes 12 miliard dolarů

Altria také oznámila, že investici do společnosti Juul vyměnila za nevýhradní globální licenci na část jejího duševního vlastnictví. Altria v roce 2018 investovala do firmy Juul 12,8 miliardy dolarů, k prosinci loňského roku však hodnota této investice klesla na 250 milionů dolarů.

Marlboro, ilustrační obrázek

Philip Morris ovládl švédského rivala. Akcie Swedish Match stáhne z burzy

Nadnárodní tabákový gigant Philip Morris International, který vyrábí například cigarety Marlboro, získal ve švédské společnosti Swedish Match více než 90 procent akcií. Firma nyní hodlá takzvaně vytěsnit menšinové akcionáře a stáhnout švédský podnik z burzy. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Juul stále čelí velkým regulačním a právním problémům, včetně tisíců žalob. Ukončením dohody si Altria uvolnila cestu ke koupi jiného výrobce elektronických cigaret nebo k vývoji vlastních produktů, protože dohoda s firmou Juul mu bránila firmě konkurovat.

Nová akvizice firmy NJOY by měla Altrii do tří let od završení transakce zvýšit očištěný zisk na akcii, časový plán pro dokončení transakce však Altria neposkytla. Potvrdila nicméně, že v letošním roce očekává zisk na akcii v rozmezí 4,98 až 5,13 dolaru.

Kuřákům od jara zdraží cigarety. Nejméně o čtyři koruny na krabičku

Krabička cigaret letos kvůli zvýšení spotřební daně z tabákových výrobků zdraží nejméně o čtyři koruny. V obchodech se cigarety s vyšší cenou začnou prodávat v prvním čtvrtletí letošního roku. Do konce března musí skončit prodej produktů s loňskými cenami. Vyplývá to z vyjádření mluvčích společností British American Tobacco Czech Republic (BAT) a české pobočky koncernu Japan Tobacco International (JTI).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Listy stejné rostliny sóji mohou být ve stejný okamžik ve stínu i vystaveny slunci. Genová úprava umožňuje, aby rostlina rychleji reagovala, lépe využila sluneční záření a výrazně zvýšila úrodu.

Genová úprava zvýšila úrodu sóji o pětinu. A mohou se přidat další plodiny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme