Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kryštof Míšek se stal hlavním ekonomem obchodníka s cennými papíry Colosseum

Kryštof Míšek byl v dubnu 2022 jmenován hlavním ekonomem obchodníka s cennými papíry Colosseum.
Colosseum, se svolením
 nst
nst

Kryštof Míšek byl v dubnu 2022 jmenován hlavním ekonomem obchodníka s cennými papíry Colosseum. Míšek donedávna působil v konglomerátu firem Trinity bank, FCM Bank a  SAB o.c.p., kde se věnoval technickým a fundamentálním analýzám investic, podílel se na řízení aktiv a pasiv banky a proprietary tradingu, uvedla společnost Colosseum.

Reklama

Míšek absolvoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze a následně získal stipendium pro studium magisterského programu Philosophy, Politics, Economics na CEVRO Institutu. Absolvoval stáže například v Asociaci pro mezinárodní otázky (AMO) nebo u OECD v Paříži, kde působil v  rámci rozpočtového výboru jako poradce velvyslance ČR Petra Gandaloviče.

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer představil novou strategii firmy, díky které chce firma dosáhnout větší digitalizace a elektrifikace.

Škodu Auto povede Klaus Zellmer, píše německý magazín

Českou automobilku Škoda auto od 1. července povede současný šéf prodeje značky Volkswagen (VW) Klaus Zellmer, který ve funkci nahradí Thomase Schäfera. S odvoláním na své zdroje to uvedl německý magazín Automobilwoche.

Přečíst článek

Tři roky pracoval také jako broker v investičním zprostředkovateli pro Atlantik FT (dnešní J&T Banka). Poté byl zodpovědný za  obchodování na mezibankovním trhu a burze pro společnosti Trinity bank, FCM Bank a SAB o.c.p. Aktuálně dokončuje studium oboru hospodářské a politické dějiny na VŠE.  

„Příležitost podílet se na rozvoji stabilního obchodníka s cennými papíry s dlouholetou tradicí mě velmi zaujala. Ke komoditám jakožto investičnímu produktu s vysokou přidanou hodnotou mám dlouhodobě velmi pozitivní vztah a oceňuji pečlivost osobního přístupu týmu Colossea ke svým klientům,“ uvedl Míšek. 

Aleš Blažek

ČSOB povede Blažek, dosavadní ředitel Hollows jde do penze

Novým generálním ředitelem Československé obchodní banky (ČSOB) a členem výkonného výboru mateřské skupiny KBC bude Aleš Blažek. Vedení banky se ujme 5. května. Dosavadní ředitel John Hollows, který banku vedl od roku 2014, odchází po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu, uvedla skupina.

Přečíst článek

Kryštof Míšek bude v Colosseu vést oddělení odpovědné za ekonomické a akciové analýzy. „Od hlavního ekonoma očekáváme hlubokou znalost dosavadního ekonomického vývoje a věrohodný odhad vývoje budoucího. V Kryštofovi jsme našli analytického finančního odborníka se silnými komunikačními a  matematickými dovednostmi, schopností pochopit a vyhodnotit tržní pohyby a dívat se na dění holisticky a v širokém kontextu,“ komentuje Míškův start ředitel a předseda představenstva Pavel Fuchs. 

Kryštof Míšek se kapitálovými trhy zabývá přes deset let. Aktuální ekonomické dění pravidelně komentuje v sekci Týden tradera pro ekonomicko-byznysový server Newstream.cz.  

Colosseum je českým obchodníkem s cennými papíry, který zahájil činnost v roce 1997. Společnost se specializuje na správu majetku a obchodování s finančními deriváty a komoditami. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Novým prezidentem Světové banky (SB) se stane americký podnikatel indického původu Ajay Banga (63).

Šéfem Světové banky (SB) se stane sikh Ajay Banga. Bude řešit klimatické změny a další globální krize

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme