Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČSOB povede Blažek, dosavadní ředitel Hollows jde do penze

Aleš Blažek
ČSOB, užito se svolením
 nst
nst

Novým generálním ředitelem Československé obchodní banky (ČSOB) a členem výkonného výboru mateřské skupiny KBC bude Aleš Blažek. Vedení banky se ujme 5. května. Dosavadní ředitel John Hollows, který banku vedl od roku 2014, odchází po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu, uvedla skupina.

Reklama

Blažek nastoupil do ČSOB v roce 2014. Od loňského roku roku je generálním ředitelem KBC Bank Ireland. Jeho jmenování generálním ředitelem ČSOB již schválila Česká národní banka.

„Jsem přesvědčen, že jeho hluboké znalosti a rozsáhlé mezinárodní zkušenosti ve finančním sektoru a ve funkci generálního ředitele KBC Bank Ireland v klíčovém okamžiku jejího vývoje mu pomohou vést ČSOB v náročném čase bezprecedentních změn, kterými právě procházíme,” uvedl předseda představenstva skupiny KBC Koenraad Debackere.

Blažek vystudoval pražskou právnickou fakultu. Profesní kariéru zahájil jako advokát v pražské kanceláři společnosti White & Case. Od roku 2000 do roku 2007 působil na různých manažerských pozicích v bankovní skupině Citigroup v Praze a Londýně. V roce 2007 nastoupil do společnosti GE Capital a působil jako hlavní právník pro GE Capital International se zodpovědností za právní služby v Evropě, na Středním východě a v Asii.

Do ČSOB nastoupil Blažek v roce 2014 jako vedoucí právního oddělení zodpovědný za právní a regulatorní služby a corporate governance. V dubnu 2019 se stal ředitelem pro data a strategii. Loni byl jmenován generálním ředitelem banky KBC Bank Ireland.

ČSOB se řadí mezi největší tuzemské banky. Do její skupiny patří ČSOB, Hypoteční banka, ČSOB stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v zemích střední a východní Evropy

ČSOB

ČSOB loni vydělala 16 miliard a hlásí historicky nejzdravější portfolio úvěrů

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, loni vzrostl o 90 procent na 16,2 miliardy korun, uvedla banka. Také ostatní velké banky zaznamenaly i díky nižším nákladům na rizika výrazný nárůst zisku.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme