Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krize nekrize. Apple plánuje vyrobit 85 milionů nových iPhonů 15

Apple začal v Česku prodávat nové telefony
Stanislav Šulc / Newstream
 ČTK

Apple hodlá držet úroveň výroby bez větších změn i navzdory nynějším otřesům v globální ekonomice a předpokládanému poklesu globálního trhu s chytrými telefony.

Reklama

Americká technologická společnost Apple žádá po dodavatelích, aby pro ni letos vyrobili kolem 85 milionů chytrých telefonů iPhone 15. To zhruba odpovídá loňskému objemu výroby telefonů iPhone 14. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací to napsala agentura Bloomberg.

Apple by měl novou řadu iPhone 15 představit v září. Řadu iPhone 14 podnik uvedl na trh v září loňského roku. Výrobní plány Applu jsou pečlivě sledovány kvůli jejich širokým dopadům. Aktivity podniku jsou hnacím motorem pro tisíce dodavatelů a závisejí na nich miliony pracovních míst ve Spojených státech, Číně i dalších zemích.

Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Americká technologická společnost Apple pracuje na službě umělé inteligence (AI), kterou chce konkurovat produktům ChatGPT firmy OpenAI či Bard od Googlu. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Apple je nejhodnotnějším veřejně obchodovaným podnikem na světě. Jeho akcie letos posílily zhruba o polovinu a tržní hodnota podniku přesáhla tři biliony dolarů (zhruba 65 bilionů korun).

Situace v Applu tak nyní kontrastuje s problémy některých konkurentů vyrábějících telefony s operačním systémem Android. Celosvětový prodej smartphonů se podle údajů analytické společnosti Counterpoint Research v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížil o osm procent, pokles tak vykázal osmé čtvrtletí za sebou. Prodej Applu klesl ve druhém čtvrtletí jen o dvě procenta, jeho tržní podíl se tak zvýšil na 17 procent ze 13 procent před rokem.

Apple, ilustrační foto

Apple dominuje žebříčku inovací. Následuje Tesla a Amazon

Mezi dvaceti nejinovativnějšími firmami světa je 15 ze Spojených států a jen dvě z Evropy. Na vzestupu jsou čínské společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme