Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kolínská Toyota nemá čipy. Opět zastaví výrobu

Toyota opět zastaví výrobu.
Toyota Motor Manufacturing Czech

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně od pondělí kvůli nedostatku čipů opět musí zastavit výrobu.

Reklama

Výrobní linky kolínské továrny se od chvíle, kdy skončila celozávodní dovolená v půli srpna, rozjely až tento týden. A vůbec ne na plno. Stihly vyrobit jen několik set vozů a už zase stojí. Automobilce, která běžně vyrobí až tisíc vozů denně, totiž došly čipy.

Zaměstnanci dostávají 80 procent průměrného platu. Většina z nich je ale v práci, chodí například na různá školení, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

V kolínské automobilce se zatím nepodařilo spustit ani plánovanou výrobu modelu Yaris. Zahájena má být v letošním roce, kvůli nedostatku čipů se ale začátek výroby posouvá. Datum slavnostního spuštění výrobní linky na Yaris tak zatím není známé.

Ford Motor

Ford se po 25 letech stahuje z Indie. Nezvládl konkurovat levným vozům

Ford se stáhne z Indie. Nepodařilo se mu prosadit v konkurenci levných vozů. Za posledních 10 let tam prodělal dvě miliardy dolarů.

Přečíst článek

 Nedostatek čipů trápí automobilový průmysl

Problémy nemá pouze kolínská Toyota, ale i další automobilky. O týden delší byla letní odstávka například ve Škodě Auto. V mladoboleslavské automobilce se stále ruší některé směny, problémy se očekávají nejméně celý podzim. Zaměstnanci Škodovky dostávají za zrušené směny náhradu mzdy 85 procent průměrného výdělku. 

čerpací stanice, ilustrační foto

Čerpací stanice nezohlednily letní propad cen ropy, pohonné hmoty zdražují

Pohonné hmoty v Česku mírně zdražují navzdory levnější ropě. Čerpací stanice si tak navyšují své marže a zisky na úkor motoristů. Snaží se zahojit po pandemii.

Přečíst článek

Globálně japonská automobilka Toyota Motor právě kvůli nedostatku čipů snížila své celoroční výhled výroby o 300 tisíc vozů, tedy asi o tři procenta, na  9,3 milionu automobilů.

„Je to kombinace koronaviru a polovodičů, ale v současné době má drtivý dopad právě koronavirus,” řekl výkonný ředitel Toyoty Kazunari Kumakura s tím, že na očekávaném provozním zisku 2,5 bilionu jenů (asi půl bilionu korun) se tím nic nemění.

Toyota Motor Manufacturing Czech Republic je jdením z největších exportérů v Česku a zároveň největším zaměstnavatelem na Kolínsku, pracuje pro ni asi 2500 lidí. Podle dat Sdružení automobilového průmyslu klesla v loňském roce výroba aut v kolínské automobilce o 26,4 procenta na 147 865 aut.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme