Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

JRD postaví na Smíchově kanceláře. Doteď stavěla jen rezidenční bydlení

JRD
vizualizace JRD / užito se svolením
Veronika Kudrnová
vku

Developerská společnost JRD může začít stavět svoji první administrativní budovu. Projekt na pražském Smíchově dostal stavební povolení.

Reklama

K rezidenčním projektům přidává společnost JRD Development poprvé administrativní budovu. Společně s Property N74 získala stavební povolení na udržitelný projekt Viadukt Anděl na pražském Smíchově. Developer se dosud soustředil na výstavbu nízkoenergetických a pasivních rezidenčních nemovitostí.

„Myšlenka na administrativní budovu existovala dlouho. Tohle je naše první vlaštovka a další budou následovat,“ uvedla Alexandra Tomášková, CEO divize JRD Land. Výši investice společnosti neuvedly, ale podle jejich sdělení nepřesáhne miliardu korun.

Podívejte se, jak bude projekt vypadat:

JRD se specializuje na stavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a stejná má být i administrativní budova. Výstavba objektu, v kterém bude 7800 metrů čtverečních pronajímatelné plochy, má začít letos v říjnu a skončit o dva roky později. Bude mít mimo jiné systém potrubní pošty, jejíž trubky tvoří i design vstupu, či komunitní aplikaci Sharry, sloužící k řízení vstupu osob do budovy i rezervaci zasedacích místností. Nechybí zelená terasa na střeše.

ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek

Základem portfolia JRD Development je pět rezidenčních projektů. Jde o Green Port Strašnice, Rezidenci Michelangelova, Bohdalecké kvarteto, Císařskou vinici a Vital Kamýk, s celkem 532 byty a sedmi vilami. Ty doplňuje Rezidence Silver Port se 70 byty, které developer prodává pro investora Rezidence Na Palouku.

Společnosti JRD byla založena v roce 2003 a dnes pod svou značkou zastřešuje skupinu firem JRD Development, JRD Land, JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies.

Jak přežije ESG v krizové době?
video

Ekologické chování může nyní výrazně odlehčit účtu za energie

Fenomén ESG rozhodně neskončí v důsledku současné geopolitické situace ani případné ekonomické krize. Kritéria udržitelného byznysu a nefinanční reporting se postupně stanou běžnou součástí výročních zpráv téměř všech firem, shodli se na odborné konferenci Jak přežije ESG v krizové době zástupci firem i státu. Akci pořádal byznysový server newstream.cz.

Přečíst článek

Radim Jančura, šéf RegioJet

Radim Jančura: Kdo nemá na benzín, ať chodí pěšky. Auto je luxus

Drahá nafta není takový problém, jak někteří dopravci tvrdí. Jejich demonstrace nechápu, říká Radim Jančura, majitel vlakového dopravce RegioJet a autobusů Student Agency. Podnikatel se podle něj musí se zdražením paliv umět vyrovnat. Drahá paliva podle něj naopak nahrávají veřejné dopravě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Do Nového Rohanu investujeme 15 miliard, říká člen představenstva J&T Real Estate Jiří Ochetz

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme