Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investoři Twitteru žalují Muska za manipulaci s trhem, která mu ušetřila 156 milionů dolarů

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Investoři Twitteru zažalovali miliardáře Elona Muska za to, že se zpožděním informoval o zvýšení svého podílu ve společnosti, píše agentura Reuters. Šéf Tesly, jenž za Twitter v dubnu nabídl zhruba 44 miliard dolarů (přes bilion korun), ani jeho právní zástupce na žádosti o komentář bezprostředně nereagovali. Společnost Twitter se odmítla vyjádřit.

Reklama

Investoři uvedli, že Musk ušetřil 156 milionů dolarů tím, že do 14. března nezveřejnil, že koupil více než pět procent Twitteru. Podle žaloby podané ve středu u federálního soudu v San Francisku pokračoval v nákupu akcií i poté a nakonec začátkem dubna zveřejnil, že vlastní 9,2 procenta společnosti.

„Tím, že Musk otálel se zveřejněním svého podílu ve společnosti Twitter, se dopustil manipulace s trhem a nakoupil akcie Twitteru za uměle nízkou cenu,“ uvedli v žalobě investoři. Tím, jak Musk načasoval zveřejnění svého podílu, se již zabývá americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), informoval na počátku měsíce list The Wall Street Journal.

Elon Musk

Hra na Twitter nebere konce. Musk ho chce za nižší cenu. Tvrdí, že 20 procent jeho uživatelů je falešných

Miliardář Elon Musk prohlásil, že nevylučuje životaschopnou dohodu o převzetí Twitteru za nižší cenu. Nechal se slyšet, že falešní uživatelé tvoří nejméně 20 procent všech účtů na stejnojmenné sociální síti, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Zakladatel automobilky Tesla a nejbohatší člověk světa ve středu přislíbil dalších 6,25 miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na financování nákupu Twitteru, což je podle Reuters známka toho, že pracuje na dokončení transakce. Minulý týden ji nicméně podmínil tím, že Twitter podloží důkaz, že podíl falešných a robotických účtů na této síti je pod pěti procenty.

Sociální síť Twitter - ilustrační foto

Twitter zaplatí v USA tučnou pokutu kvůli porušení soukromí uživatelů

Společnost Twitter provozující populární stejnojmennou sociální síť zaplatí v rámci soudní dohody pokutu 150 milionů dolarů (asi 3,5 miliardy korun) za porušování soukromí uživatelů sítě a ohrožení bezpečnosti jejich účtů. Podle soudu firma šest let tajila uživatelům, že jejich údaje používá pro cílení reklamy, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Broadcom

Druhá největší akvizice roku. Broadcom převezme poskytovatele cloudových služeb VMware

Americký výrobce mikročipů Broadcom koupí poskytovatele cloudových služeb VMware. Cena? 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun). Akvizice má posílit aktivity Broadcomu v oblasti podnikového softwaru, uvedly firmy ve společném prohlášení. Jde o druhou největší akvizici v letošním roce. V čele se drží Microsoft s akvizicí tvůrce herního hitu Call of Duty.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme