Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hra na Twitter nebere konce. Musk ho chce za nižší cenu. Tvrdí, že 20 procent jeho uživatelů je falešných

Elon Musk
ČTK
Petra Jansová
pej

Miliardář Elon Musk prohlásil, že nevylučuje životaschopnou dohodu o převzetí Twitteru za nižší cenu. Nechal se slyšet, že falešní uživatelé tvoří nejméně 20 procent všech účtů na stejnojmenné sociální síti, napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Akcie Twitteru včera proto klesly a uzavřely se ztrátou 8,2 procenta na 37,39 USD. Akcie oslabují kvůli obavám, že Musk by mohl od akvizice za 44 miliard USD (více než jeden bilion Kč) odstoupit. Tyto obavy minulý týden posílilo, když Musk veřejně zpochybnil údaje Twitteru o procentu spamových a falešných účtů na platformě.

Musk svůj nový odhad zveřejnil na pondělní technologické konferenci v Miami, upozorňuje Bloomberg. Podle videa publikovaného jedním z uživatelů také položil řečnickou otázku, zda počet internetových robotů na Twitteru nemůže dosahovat až 90 procent denních aktivních uživatelů.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank útočí na pozici banky střední velikosti. Za rok ztrojnásobila počet klientů

Trinity Bank se daří. Za první čtvrtletí jí stoupl meziročně zisk před zdaněním o 148 procent na 82,5 milionu korun. Banka oznámila, že se chystá otevřít další pobočky i navýšit počet klientů.

Přečíst článek

Musk, který je generálním ředitelem firem Tesla a SpaceX, minulý týden oznámil, že jeho nabídka na koupi Twitteru je „dočasně pozastavena“, dokud nebudou známy podrobnosti o tom, kolik je na platformě spamových a falešných účtů. O víkendu na svém twitteru napsal, že mu volal právní tým Twitteru a stěžoval si, že porušil jejich dohodu o mlčenlivosti. Twitter se k tomu odmítl vyjádřit.

Akcie Twitteru vymazávají veškeré zisky

Musk začal kupovat akcie Twitteru v lednu a na počátku dubna oznámil, že má ve společnosti podíl 9,2 procenta. Vedení Twitteru přijalo nabídku na koupi 25. dubna, dohoda však ještě nebyla dokončena. Akcie Twitteru se obchodují hluboko pod Muskovou nabídkou. Jedna teorie uvádí, že Musk se otázkou falešných účtů snaží snížit cenu, kterou chce za Twitter zaplatit.

Rozdíl mezi cenou 54,2 USD za akcii nabídnutou Muskem a aktuální cenou na burze se stále zvyšuje. Akcie již vymazaly veškeré zisky, které si připsaly po zveřejnění oznámení o Muskově podílu ve firmě.

Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Švýcaři seberou Netflixu i Disneymu část zisku. Lex Netflix si odhlasovali v referendu

Velké streamovací společnosti budou povinně posílat 4 procenta zisku od švýcarských diváků na místní původní tvorbu. Země Evropské unie mohou podobnou dotaci využívat také díky nové směrnici o audiovizi, zatím se tak ale neděje.

Přečíst článek

Generální ředitel Twitteru Parag Agrawal reagoval na Muskovo nařčení s tím, že interní odhady počtu spamových účtů na platformě za poslední čtyři čtvrtletí byly pod pěti procenty. Nezávislí výzkumníci odhadují, že softwaroví roboti tvoří devět až 15 procent z milionů profilů na twitteru.

Obchodní dům Máj

Kultovní obchoďák Máj se dočká rekonstrukce. Padesát let od otevření

Ikonickou pražskou budovu vlastní pražská rodina Klánů. Na aktuální rekonstrukci se podílejí původní architekti ze slavného studia SIAL. Rekonstrukce slavných obchodních domů jsou v současnosti velkým trendem.

Přečíst článek

Warren Buffett

Zatímco Bezos i Musk chudnou, Buffett bohatne. Je zpět mezi dolarovými stamiliardáři

Zatímco ostatní chudnou, Warren Buffett bohatne. Investor, který je známý svým vlažným postojem k akciím technologických firem, se vrátil do pětice nejbohatších lidí na světě. Upozornil na to server agentury Bloomberg. Podařilo se mu to i díky sázce na akcie ropné společnosti Occidental Petroleum.

Přečíst článek

Twitter v současnosti nevyžaduje, aby se uživatelé registrovali svojí skutečnou identitou. Automatizované a parodické profily nebo profily pod pseudonymem jsou zde povoleny. Zakazuje však vydávání se za někoho jiného a spam a trestá, pokud zjistí, že účelem účtů je klamat ostatní nebo s nimi manipulovat zapojením do podvodů, koordinace kampaní nebo umělého navyšování angažovanosti, upozornila agentura Reuters.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme