Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Intel hodlá uvést na burzu svou další divizi

Intel, výrobce čipů,
iStock
 ČTK

Americký výrobce čipů Intel pokračuje v restrukturalizaci a chce uvést na burzu svou další divizi. Po automobilovém dodavateli Mobileye tentokrát půjde o jeho byznys s programovatelnými speciálními čipy, které se používají například v komunikační technice nebo v infrastruktuře datových center.

Reklama

Skupina Programmable Solutions Group (PSG) bude zpočátku vedena jako samostatná obchodní jednotka a v příštích dvou až třech letech bude uvedena na burzu, oznámil polovodičový gigant.

Základem divize je společnost Altera, která se specializuje na čipy a kterou Intel koupil v roce 2015. Intel loni převedl na burzu izraelskou firmu Mobileye, kterou převzal v roce 2017, ale ponechal si nad ní kontrolu.

Digitální kopii člověka už mnoho nebrání, ukázali vědci v Praze

Digitální kopii člověka už mnoho nebrání, ukázali vědci v Praze. Snad jen etické otázky

Objev DNA, možnost její editace, digitalizace, archivace. Možnost replikovat většinu lidských myšlenek a jejich přenes do jiné entity, biologické či umělé. To jsou všechno principy, které znějí jako sci-fi. Ale velká část z nich již sci-fi není. Povedlo se je zrealizovat, ačkoli ty nejkontroverznější z nich zatím jen na myších. Jak by za několik let či dekád mohlo vypadat digitální kopírování osobnosti, představila na SingularityU Czech Summitu Divya Chander, neurovědkyně přednášející na Singularity University.

Přečíst článek

Intel kdysi dominoval polovodičovému byznysu, ale po problémech s vývojem nových čipů svou pozici ztratil. Generální ředitel Pat Gelsinger se nyní zaměřuje na nové výrobní procesy, aby firmě pomohl v návratu na výsluní.

V současné době těží z trendů v technologickém průmyslu jiné polovodičové společnosti. Nvidia je silná v oblasti technologií umělé inteligence a smluvní výrobci jako TSMC vedou v oblasti procesorů pro chytré telefony.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme