Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ikea v ČR utržila skoro 12 miliard. K výročí chystá retro kolekci

IKEA
ČTK
 ČTK

Nábytkářská síť Ikea ČR v uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2021 do 31. srpna 2022, zvýšila tržby o 22 procent na 11,9 miliardy korun. Hospodářský výsledek společnost neuvedla. V předchozím finančním roce vykázala Ikea ve výroční zprávě zisk 592 milionů korun.

Reklama

On-line prodeje se na tržbách v uplynulém roce podílely 22,5 procenty, uvedla Ikea. Firma loni představila službu Skenuj a nakupuj, chat s kontaktním centrem či rozšířila počet výdejních míst, nyní jich má 23.

TOP Odpovědná velká firma –  Trendsetter, přebírá Constantinescu Dragos, CEO Plzeňský Prazdroj

Prazdroj, Ikea, Vodafone, banky. Podívejte se, kdo posbíral ceny za odpovědné podnikání

Byznys pro společnost, největší platforma pro odpovědné a udržitelné podnikání v Česku, ocenila na slavnostním galavečeru v Cubex Centru Praha TOP Odpovědné firmy roku 2022.

Přečíst článek

Letos Ikea v Česku otevře nová regionální plánovací studia, první už je od poloviny ledna v provozu v českobudějovickém nákupním centru IGY. Zákazníkům zde bude poskytnuta pomoc s plánováním kuchyní nebo úložných prostor, sdělila společnost. Na jaře by se mělo otevřít plánovací studio v Hradci Králové, uvedla firma.

Rekonstrukce pobočky v Brně by měla být dokončena na začátku tohoto roku. Kvůli úspoře energií v Brně firma na střeše domu instalovala fotovoltaiku a pořídila tepelná čerpadla.

Ikea letos v Česku plánuje představit i nové digitální služby, mají mezi ně patřit například živá vysílání z obchodních domů, při kterých budou vystupovat interiéroví odborníci. Na internetových stránkách si budou moci zákazníci rovněž nasdílet nákupní seznam, sdělila firma.

Elektrifikovaná vozidla Amazonu

Doručování zboží či zásilek přechází z nafty na baterie. Amazon a spol. tomu razí cestu

Jedním z průkopníků silniční dopravy na elektřinu se stávají přepravní služby takzvaně na poslední míli. Právě pro tento úkol jsou totiž vozidla na baterie vhodnou alternativou. Pořizují je nejen specializované doručovací společnosti, ale i přední obchodníci jako internetový obchod Amazon, maloobchodní síť Walmart nebo prodejce nábytku Ikea. Plány i objednávky se pohybují v tisících elektromobilů.

Přečíst článek

U příležitosti osmdesátiletého výročí od svého založení IKEA v tomto roce plánuje představit speciální retro kolekci, dodala společnost.

IKEA je švédská nábytkářská firma, která v ČR působí od roku 1996, provozuje tu čtyři obchodní domy, dva v Praze, po jednom v Brně a Ostravě. Mezi další řetězce patří XXXLutz, Jysk, Möbelix, Sconto nebo Asko Nábytek.

Vánoční výprodeje v obchodech startují.

Slevy v obchodech startují. Povánoční výprodeje vydrží celý leden

V kamenných obchodech začínají povánoční výprodeje. Prodejny se v úterý zákazníkům znovu otevřely.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jak vybrat svítidla do podhledu: na co se zaměřit a na co dát pozor

Jak vybrat svítidla do podhledu: na co se zaměřit a na co dát pozor

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme