Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ikea - informace o tématu

Jarní kolekce v ohrožení. Útoky v Rudém moři zpozdí dodávky zboží z Asie

Prodejci módy se potýkají se zpožděním dodávek z Asie kvůli útokům Íránem podporovaných jemenských povstalců Húsíů na mezinárodní kontejnerové lodě. Aby se vyhnuli nebezpečí v Rudém moři, přesměrovali lodní giganti jako Maersk, MSC a CMA CGM plavidla na trasu kolem afrického mysu Dobré naděje. Jarní kolekce tak nemusejí být včas u zákazníků a zvýšené náklady na dopravu mohou opět tlačit ceny zboží vzhůru.

Přečíst článek
Vladimir Putin

Protiruské sankce: Od koho a proti komu a čemu? Podívejte se na jejich přehled

Evropská unie na svém mimořádném summitu na začátku června přijala již šestý balík protiruských sankcí jako odvetu za vpád Moskvy na Ukrajinu. Klíčovou otázkou bylo embargo na ruskou ropu, z jejíhož prodeje Kreml výrazně financuje agresi vůči Ukrajině. Jak vypadají dosavadní sankce? Podívejte se na jejich přehled včetně ruské reakce, jak jej sestavila BBC a server newstream.cz.

Přečíst článek
Zara v Rusku zavírá.

Ani židle z Ikea, ani triko ze Zary. Firem, které zastavují prodej v Rusku, stále přibývá

Každý den přibývá další zboží, které si Rusové kvůli Putinově invazi na Ukrajinu nekoupí. Americké a evropské řetězce ve snaze dát najevo svůj postoj ukončují prodej v celém Rusku. Ty, které tak ještě neučinily, jsou naopak terčem kritiky na sociálních sítích. Kvůli obavě ze znehodnocení rublu tak ruští občané vzali některé prodejny útokem, upozorňuje server agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Microsoft

Microsoft po vzoru Applu a dalších bojkotuje Putinovo Rusko. Zastavil tam prodej všech svých produktů

Americký softwarový gigant Microsoft se připojil k bojkotu ruského trhu. Po vzoru Applu a dalších firemních gigantů se v Rusku rozhodl pozastavit prodej svých produktů a služeb. Firma v prohlášení odsoudila Putinův útok na Ukrajinu.

Přečíst článek
IKEA

Ikea vytrestá neočkované zaměstnance na penězích

Nábytkářský řetězec Ikea v Británii hodlá svým neočkovaným zaměstnancům znepříjemnit život. Sníží jim plat, který dostávají v době, kdy musejí být v karanténě poté, co se setkali s nakaženým člověkem. Zprávu přinesl Guardian a agentura Bloomberg, vedení řetězce se k ní nevyjádřilo. 

Přečíst článek
Ikea

Bohužel musíme zdražit, přiznala IKEA. Prohrává boj s inflací

V průběhu roku se IKEA snažila čelit rostoucím nákladům na dopravu a suroviny proměnou procesů. Nyní přiznává, že již musí část nákladů převést na koncové zákazníky.

Přečíst článek
IKEA

Pandemie zdraží i nábytek. Ikea už růst cen ohlásila

Prázdné regály a nejasné vyhlídky. To je denní realita snad všech obchodníků, těch s nábytkem nevyjímaje. I na obchodní domy Ikea stále doléhá krize v zásobování. Kvůli problémům v dodavatelském řetězci a rostoucím cenám vstupů přikročí společnost Inter Ikea, která je majitelem této švédské nábytkářské značky, ke zvýšení cen.

Přečíst článek
IKEA

Covid výlety do Ikei nezastavil. Zákazníci rekordně utráceli na internetu

Lidé nakupovali nábytek i přes loňské lockdowny, přesunuli se na internet. Švédskému řetězci Ikea se díky tomu tržby vyšplhaly dokonce na rekord. Lidé v jeho prodejnách utratili v přepočtu přes bilion korun.

Přečíst článek
GreeenTech

Zelené oázy v poušti. Český GreeenTech v Dubaji boduje, bude i v místní Ikei

O technologii pěstebních kontejnerů od firmy GreenTech je v Dubaji zájem. Její zakladatel, Dmitrij Lipovski, doufá, že si z Expa přiveze kontrakty za 10 milionů korun. „Švédům se to hodně líbí a chtějí naší technologii využít i v dubajské pobočce řetězce Ikea. A podařilo se nám dohodnout už i s jednou českou restaurací v Dubaji, která si od nás farmu z pavilonu odkoupí,” říká Lipovski.

Přečíst článek
Ikea, nový koncept

Ikea mění své prodejny na chill-out zóny. Zmizí uličky i parkoviště

Místo na nákupy za zážitkem. Ikea se rozhodla přebudovat své prodejny na místa, kde lze plnohodnotně trávit volný čas. První dva testovací obchody otevře v Šanghaji a Vídni.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme