Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nábytek - informace o tématu

V severních Čechách vzniká unikátní kulturní platforma COZY STUDIO Liberec

Spojením několika projektů pod jednu střechu vzniká jedinečná umělecko-kulturní platforma, která si dává za cíl propojit interiérový design a umění s každodenním životem. Lukáš Šoltys a Jakub Šulc, kteří za projektem stojí, nápaditým propojením kreativního interiérového studia, showroomu a galerie současného výtvarného umění, vytváří zajímavé a inspirativní místo pro všechny zájemce o současný design, umění a kulturu obecně.

Přečíst článek
Jak vybrat svítidla do podhledu: na co se zaměřit a na co dát pozor

Jak vybrat svítidla do podhledu: na co se zaměřit a na co dát pozor

Přečíst článek
zvýšila meziročně v Česku zisk

Nábytkářským řetězcům pandemie neublížila. Jysk zvýšil v Česku meziročně zisk i tržby

Dánské nábytkářské síti Jysk v uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2021 do 31. srpna 2022, stoupl v Česku meziročně čistý zisk o zhruba 35,5 procenta na 899,8 milionu korun. Tržby firmě vzrostly o přibližně 24 procent na 4,7 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Společnost TON, výrobce nábytku z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku, bude propouštět. Snímek z června 2018 ukazuje ruční ohýbání dřeva k výrobě židlí.

Inflace, vysoké úrokové sazby, pokles zakázek. Nábytkářská firma TON propustí 93 z 600 zaměstnanců

Nábytkářská společnost TON z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku propustí ke konci června 93 z 600 zaměstnanců. Ředitel firmy Milan Dostalík to řekl České televizi (ČT). Důvodem propouštění jsou inflace, vysoké úrokové sazby a pokles zakázek z Česka i zahraničí, vyplynulo z jeho vyjádření.

Přečíst článek
Největší světový výrobce nábytku IKEA využívá více dřeva ze Švédska a Pobaltí, zatímco z Běloruska a Ruska surovinu po invazi Moskvy na Ukrajinu přestal odebírat.

Žádné dřevo z Ruska a Běloruska. IKEA objevila Pobaltí a Švédsko

Největší světový výrobce nábytku IKEA využívá více dřeva ze Švédska a Pobaltí, zatímco z Běloruska a Ruska surovinu po invazi Moskvy na Ukrajinu přestal odebírat. V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl Ulf Johansson, který ve firmě odpovídá za globální dodávky dřeva. Švédská firma, která je jedním největších světových odběratelů této suroviny, podle něj za 12 měsíců do srpna 2022 použila 20 milionů metrů krychlových dřeva.

Přečíst článek
IKEA

Ikea v ČR utržila skoro 12 miliard. K výročí chystá retro kolekci

Nábytkářská síť Ikea ČR v uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2021 do 31. srpna 2022, zvýšila tržby o 22 procent na 11,9 miliardy korun. Hospodářský výsledek společnost neuvedla. V předchozím finančním roce vykázala Ikea ve výroční zprávě zisk 592 milionů korun.

Přečíst článek
IKEA

Pandemie zdraží i nábytek. Ikea už růst cen ohlásila

Prázdné regály a nejasné vyhlídky. To je denní realita snad všech obchodníků, těch s nábytkem nevyjímaje. I na obchodní domy Ikea stále doléhá krize v zásobování. Kvůli problémům v dodavatelském řetězci a rostoucím cenám vstupů přikročí společnost Inter Ikea, která je majitelem této švédské nábytkářské značky, ke zvýšení cen.

Přečíst článek
IKEA

Covid výlety do Ikei nezastavil. Zákazníci rekordně utráceli na internetu

Lidé nakupovali nábytek i přes loňské lockdowny, přesunuli se na internet. Švédskému řetězci Ikea se díky tomu tržby vyšplhaly dokonce na rekord. Lidé v jeho prodejnách utratili v přepočtu přes bilion korun.

Přečíst článek
Ikea, nový koncept

Ikea mění své prodejny na chill-out zóny. Zmizí uličky i parkoviště

Místo na nákupy za zážitkem. Ikea se rozhodla přebudovat své prodejny na místa, kde lze plnohodnotně trávit volný čas. První dva testovací obchody otevře v Šanghaji a Vídni.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme