Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Herní hit Fortnite si už v Číně nezahrají, rozhodl jeho tvůrce

videohra Fortnite
Pixabay

Americká společnost Epic Games v polovině listopadu ukončí provoz čínské verze své populární počítačové hry Fortnite. Oficiální stanovisko k tomuto kroku chybí. Dohady ale hovoří o tom, že rozhodnutí by mohlo souviset se snahami Pekingu omezit závislost dětí na on-line hrách.

Reklama

Hra Fortnite patří do herního žánru „battle royale”. V tomto typu her proti sobě hráči bojují ve zmenšující se oblasti a vítězem se stává ten, kdo se ve hře udrží jako poslední.

V Číně vyšla hra Fortnite v roce 2018 v upravené podobě pod názvem Fortress Night. Čínská verze, která se oficiálně stále ještě nachází pouze v testovacím režimu, se od originálu výrazně liší. Omezuje například zobrazování násilí a neumožňuje nákupy předmětů ve hře za skutečné peníze.

„Žánr battle royale v Číně podléhá přísné regulaci,” upozornil analytik Daniel Ahmad ze společnosti Niko Partners. Čína totiž od září zavedla nová pravidla, podle kterých smějí děti hrát on-line hry pouze tři hodiny týdně.

Netflix, ilustrační foto

Netflix zahájil novou éru. Koupil prvního vývojáře her

Americká společnost Netflix koupila herní studio Night School Studios. Jde o první převzetí firmy, která se specializuje na vývoj videoher. A cena? Ta zůstala utajená. Videohry jsou nicméně horkou sázkou Netflixu, který si jejich zařazením do nabídky chce udržet své vedoucí postavení mezi streamovacími platformami.

Přečíst článek

Reklama

Apple

Epic Game jde tvrdě proti Applu. Chce ještě víc oslabit App Store

Americká společnost Epic Games, tvůrce hry Fortnite, se odvolá proti pátečnímu rozhodnutí soudu v jejím sporu s firmou Apple. Soud vyhověl stížnosti Epic pouze částečně a v mnoha bodech vyznělo rozhodnutí ve prospěch společnosti Apple, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Čínský student hrající populární hru War of Worldcraft. Od 23. ledna 2023 ale hra kvůli sporům vývojářů přestala v Číně pro miliony lidí fungovat.

Miliony Číňanů přišly o World of Warcraft. Vzpomínky na mladí jedné generace v tahu, pláčou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme