Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google představil řadu telefonů Pixel 8. Cenou se už dotahují na nový iPhone

Google představil řadu telefonů Pixel 8. Cenou se už dotahují na nový iPhone
Profimedia
 ČTK

Společnost Google ve středu uvedla na trh řadu chytrých telefonů Pixel 8 a nové chytré hodinky. Klíčové funkce nových produktů spotřební elektroniky používají umělou inteligenci (AI). Mohou uživatelům pomoci při fotografování, sumarizaci webových stránek či blokování nevyžádaných hovorů, uvedlo vedení společnosti v prezentaci nazvané Made by Google.

Reklama

Google posílil řadu telefonů Pixel 8 o svůj nejnovější mobilní procesor Tensor G3, který do zařízení přináší několik modelů strojového učení a generativní umělé inteligence. Luxusnější verze Pixel 8 Pro obsahuje teplotní čidlo. Firma podala žádost u Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), aby aplikace mohla měřit tělesnou teplotu.

Na americkém trhu začíná cena základního modelu Pixel 8 na 699 dolarech (přibližně 16 200 korun), dražší verze vyjde nejméně na 999 dolarů. Modely jsou zhruba o 100 dolarů (zhruba 2300 korun) dražší než předchozí generace.

Server The Tech Outlook přinesl na začátku září informace o cenách na evropském trhu. U základního modelu předpokládal cenu, která zohledňuje daň z přidané hodnoty (DPH) na evropském trhu, na zhruba 870 eur (přibližně 21 200 korun). Cenu modelu Pixel 8 Pro odhadl na 1230 eur.

Nový iPhone 15

Apple představil iPhone 15 a přechod k nabíječce USB-C

Americká technologická společnost Apple představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15. Firma u této řady přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání se rozhodla prosadit Evropská unie.

Přečíst článek

Čeští internetoví prodejci dnes prezentované modely na svých webech zatím nemají. Na německé verzi Amazonu stojí základní verze 812,43 eura (19 800 korun) a Pixel 8 Pro 1117,47 eura. Jeho předchůdce, Pixel 7 Pro, se na evropském trhu začal prodávat za 849 eur. To znamená zvýšení ceny o více než 30 procent.

„Společnost Google se na dnešní akci jasně zaměřila na propagaci umělé inteligence v chytrých zařízeních, což bude v budoucnu pro toto odvětví velkým tématem," uvedl analytik Ryan Reith ze společnosti IDC. „Pokud Google tuto řadu produktů podpoří silným marketingem, mohl by dosáhnout vyššího podílu na trhu, zejména v USA," dodal.

Hodinky Google Watch 2 v USA stojí nejméně 349 dolarů. Umělá inteligence v nich pomáhá mimo jiné sledovat zdravotní stav.

Minulý měsíc uvedla na trh novou řadu iPhonů s titanovým pláštěm a rychlejším čipem společnost Apple. Největším překvapením u iPhonu 15 bylo, že firma nezvýšila ceny, což odráží globální pokles cen chytrých telefonů, napsala agentura Reuters.

Nové Apple Watch Ultra 2

FOTOGALERIE: Čerstvě vytažené z krabice. Podívejte se, jak vypadá nový iPhone či uhlíkově neutrální hodinky Ultra 2

Apple se zavázal, že do roku 2030 budou všechny jeho produkty takzvaně uhlíkově neutrální. Dosáhnout toho chce důsledným využíváním šetrných materiálů, recyklací, využíváním zelené energie a také velkými investicemi do zelených offsetů. Vlajkovou lodí tohoto přístupu se staly nejnovější hodinky Apple Watch Ultra 2 z titanu. Podívejte se, jak vypadají. A také jak vypadá nový iPhone 15 Plus.

Přečíst článek

Google Pixel se podle společnosti IDC celosvětově řadí na 12. místo z hlediska dodávek s podílem na trhu 0,9 procenta. Největším trhem jsou Spojené státy, na které připadá zhruba 39 procenta celosvětových dodávek Pixelů, následuje Japonsko s 29 procenty a Británie s devíti procenty.

Továrna spotřební elektroniky v Šen-čenu - ilustrační snímek

Technologická éra „Made in China“ uvadá. Apple a spol. se přesouvají do Vietnamu a Indie

V nadcházejících týdnech Apple a Google představí nejnovější generaci svých smartphonů a zdůrazní novinky oproti předchozím modelům. Ale jedné z nejvýznamnějších změn si spotřebitelé zřejmě ani nevšimnou – z mnohých z těchto telefonů zmizí nápis „Made in China“ nebo chcete-li „Made in PRC“. Technologičtí giganti včetně Amazonu či Foxconnu pomalu a jistě přesouvají výrobu do jiných asijských zemí. Nejvíce z toho zatím těží Vietnam, ale také Indie, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Prostor pro kreativitu i multitasking. Samsung novou řadou mobilních zařízení potěší i ty nejnáročnější uživatele

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme