Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fondy ZDR Investments hlásí rekordní výnosy

Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný
poskytnuto ZDR Investments
Veronika Kudrnová
vku

Navzdory nepříznivým makroekonomickým podmínkám dosáhly nemovitostní fondy ZDR Investments v roce 2022 dosud nejlepších výnosů ve své historii.

Reklama

Fond kvalifikovaných investorů (FKI) ZDR Investments dosáhl v růstové korunové třídě zhodnocení na úrovni 9,49 procenta ročně. V eurové třídě ještě o něco vyšší, konkrétně 9,77 procenta. Nejlepších výsledků ve své historii dosáhl také retailový fond ZDR Investments Public. Svým akcionářům loni přinesl výnos 7,53 procenta.

Úspěšný start zaznamenal také nejmladší fond skupiny, ZDR Industrial, který svým investorům přinesl za první měsíc zhodnocení 3,56 procenta.

„Skupina ZDR Investments má za sebou velmi úspěšných pět let existence, z nichž tři roky probíhaly ve zcela nestandardních podmínkách – nejprve covid, poté válka na Ukrajině, energetická krize a vysoká inflace. Přes všechny tyto faktory dosahují investoři, kteří s námi investovali ve fondu pro kvalifikované investory od jeho založení, na průměrnou roční výnosnost 9,96 procenta, ” komentuje Roman Latuske, partner skupiny ZDR Investments.

V loňské roce skupina rozšířila své portfolio o 15 nemovitostí v hodnotě přesahující tři miliardy korun. Drží se investiční strategie založené na akvizicích maloobchodních nemovitostí s nájemci nabízejícími potraviny, další zboží denní potřeby a cenově dostupný sortiment.

„V nastavené strategii budeme pokračovat i v následujících letech. Letošní akvizice budeme z velké části směřovat do zahraničí, konkrétně do Rakouska, Chorvatska a na Slovensko,” uzavřel Latuske.

Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

ZDR Investments přidává další fond. Po retailu se zaměří na průmyslové nemovitosti

Skupina ZDR Investments od září spouští nový fond, který nabídne investorům možnost podílet se na portfoliu nemovitostí určených k výrobě a skladování.

Přečíst článek

ZDR Investments investuje přes půl miliardy korun do retail parku v Hradci Králové.

ZDR Investments investuje přes půl miliardy do retail parku v Hradci Králové

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments zakoupila od sesterské developerské skupiny Traxial kompletně zrevitalizovaný areál obchodního centra Kukleny v Hradci Králové. Cena? Převyšuje půl miliardy korun.

Přečíst článek

ZDR retail park Hlubovká

ZDR Investments přikoupila čtyři retail parky za půl miliardy

Skupina ZDR Investments koupila čtyři retailové parky v celkové hodnotě půl miliardy korun. Akvizicemi rozšířila své portfolio na 55 nemovitostí v celkové hodnotě 9,7 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme