Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ZDR Investments investuje přes půl miliardy do retail parku v Hradci Králové

ZDR Investments investuje přes půl miliardy korun do retail parku v Hradci Králové.
ZDR Investments / užito se svolením
Veronika Kudrnová
vku

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments zakoupila od sesterské developerské skupiny Traxial kompletně zrevitalizovaný areál obchodního centra Kukleny v Hradci Králové. Cena? Převyšuje půl miliardy korun.

Reklama

Na pronajímatelné ploše přesahující 13 tisíc metrů čtverečních se nachází prodejny více než 20 nájemců. Mezi ty největší patří hypermarket Albert, dále pak diskontní řetězce TEDi, KiK, Pepco, lékárna BENU, drogerie Teta nebo řetězec s výbavou pro domácnost JYSK a výdejna IKEA. Součástí obchodního centra je také food court a dětský zábavní park Tongo.

Nemovitost je umístěna v okrajové čtvrti Hradce Králové Kukleny, navštěvují ji hlavně zákazníci z okolních vesnic a příměstských částí. Projekt revitalizace byl realizován v původním areálu obchodního centra z roku 2001 na pozemku o velikosti 48 tisíc metrů čtverečních. Vzhledem k velkému zájmu dalších potencionálních nájemců připravuje developerská společnost Traxial výstavbu druhé navazující etapy retail parku.

Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

Latuske z fondů ZDR: Realitní fondy budou nadále dobrou volbou pro zhodnocení peněz

Inflace je sice obří, a ceny všeho rostou. Ale investice do nemovitostí se nadále vyplatí, říká Roman Latuske, partner v realitních fondech ZDR, které se soustředí na retailové parky a investovaly do nich již přes deset miliard korun. Když vložíte peníze do nemovitostního fondu, můžete díky inflačním doložkám stále počítat se solidním zhodnocením, říká Latuske.  

Přečíst článek

ZDR Investments je skupina nemovitostních fondů s ryze českým kapitálem. Portfolio skupiny obsahuje 60 nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou 252 tisíc metrů čtverečních v hodnotě 11,1 miliardy korun. Nemovitosti jsou situovány na území ČR, Slovenska, Rakouska, Německa a Chorvatska. 

hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Jak vyzrát na inflaci? Realitní fondy to umějí. Ale ne všechny

Kam vložit peníze, aby neztrácely hodnotu, když se inflace blíží šesti procentům? A podle ekonomů půjde až k sedmi procentům, možná i výše. Tuto otázku řeší řada lidí, kteří mají úspory. Realitní fondy to dokážou. Ale pozor, ne všechny. Vždy je třeba vybírat.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme