Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Firma Alibaba si z čínské ekonomiky příklad nevzala. Internetový prodejce meziročně zvýšil zisk o 51 procent

Sídlo společnosti Alibaba v Šanghaji.
ČTK
 ČTK

Čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding v prvním finančním čtvrtletí zvýšil zisk meziročně o 51 procent na 34,33 miliardy jüanů, zhruba 105 miliard korun. Tržby ve čtvrtletí, které skončilo 30. června, se pak zvýšily o 14 procent na 234,16 miliardy jüanů.

Reklama

Alibaba těží z oživení spotřebitelské důvěry po loňském útlumu, za kterým stála přísná opatření čínských úřadů proti šíření koronaviru. Čtvrtletní tržby překonaly očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali v průměru na téměř 225 miliard jüanů, informovala agentura Reuters.

„Společnost Alibaba dosáhla dobrého čtvrtletí, neboť pokračujeme v reorganizaci, která začíná vnášet novou energii do našich podnikatelských aktivit," uvedl šéf podniku Daniel Zhang. „Prostřednictvím této transformace chceme podpořit inovace a vitalitu naší organizace a umožnit jednotlivým divizím zaměřit se na dlouhodobý růst," dodal.

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

Spořicí účty jsou v létě v ospalém módu a většinou se s nimi nic moc zajímavého neděje. Změny sazeb a podmínek tuzemské banky obvykle oznamují ještě před letními prázdninami, pokud nějaké změny na léto vůbec plánují. Oznámení ČSOB, jedné z největších tuzemských bank, o snížení sazeb spořicího účtu krátce po prázdninách, je tak první vlaštovkou, která už možná avizuje podzimní trendy. Ten hlavní trend je pro většinu bank ale stále stejný. Je jím lov na nové klienty, což přiznávají mezi řádky mluvčí většiny bank. 

Přečíst článek

Alibaba začátkem letošního roku oznámila plány na restrukturalizaci do šesti jednotek. Její krok přichází dva roky po regulačních zásazích do čínského technologického sektoru. Firma očekává, že všechny její jednotky s výjimkou divize elektronického obchodu zaměřené na Čínu budou usilovat o externí financování a vstoupí na burzu.

V červnu firma oznámila, že Zhanga v jejím čele v září vystřídá Eddie Wu, který má nyní na starosti divize pro internetový prodej Taobao a Tmall. Zhang bude řídit divizi Alibaba Cloud Intelligence, která se věnuje cloudovým službám a umělé inteligenci.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme