Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alibaba - informace o tématu

Jack Ma na archivním snímku z roku 2021

Jack Ma prolomil mlčení. A zvrátil trend tonoucích akcií Alibaby

Spoluzakladatel čínské internetové společnosti Alibaba Jack Ma o sobě dal po delší době opět vědět. Napsal zaměstnancům dlouhou zprávu, ve které vyjádřil podporu úsilí o restrukturalizaci internetového gigantu. Je to výjimečný krok miliardáře, který se v posledních několika letech stáhl do ústraní, uvedla agentura Reuters. Akcie firmy Alibaba na burze v Hongkongu po jeho příspěvku stouply o pět procent.

Přečíst článek

Alibaba začala s restrukturalizací. Její divize Cainiao zamíří na burzu a chce získat až miliardu dolarů

Přečíst článek
Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek
Elon Musk je nejbohatším člověkem planety.

Miliardáři jako ohrožený druh. Ve světě a hlavně v Číně jich ubylo kvůli oslabení technologického sektoru

Na světě a převážně v Číně loni ubylo více než 400 dolarových miliardářů. Vyplývá to ze seznamu Hurun Global Rich List 2023, který sestavuje čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. Na vině je oslabení velkých technologických firem, na které se zaměřila čínská vláda, zpřísňování měnové politiky a dopady pandemie covidu-19, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Jack Ma se uklidil do Japonska. Už půl roku vede nenápadný život v Tokiu

Jack Ma, zakladatel společnosti Alibaba Group a jeden z nejbohatších Číňanů, už půl roku žije v Japonsku.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Alibaba narazila v Číně na růstové limity. Prchá proto do Evropy

Čínská společnost Alibaba Group se chystá rozšířit svou divizi Lazada i do Evropy. Uvedla to agentura Reuters, která se odvolává na dva informované zdroje. Lazada se teď zaměřuje na e-commerce v jihovýchodní Asii. Chystaná expanze je součástí snahy čínské firmy o další růst v zahraničí.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Peking skřípl čínské Big Techy. Nová pravidla internetu stála práci desítky tisíc lidí

Čínské internetové firmy Alibaba a Tencent letos kvůli dopadům regulace zruší desítky tisíc pracovních míst. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Reuters. K výraznému snižování stavů se chystá i firma Didi Global, která poskytuje alternativní taxislužbu.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Alibaba zaskočila investory, zklamala v tržbách. Akcie jejího rivala rostou

Z výšky se dopadá tvrdě. Své o tom ví i čínský internetový prodejce Alibaba, donedávna symbol úspěchu a nikdy nekončícího růstu. Letos se zřejmě po sérii zásahů Pekingu obratově vrátí na úroveň z roku 2014, oznámila firma čínského miliardáře Jacka Maa.

Přečíst článek
Margrethe Vestagerová, místopředsedkyně Evropské komise

Brusel dohodl nová pravidla pro Big Tech firmy

Brusel už má jasno o společném postupu vůči velkým technologickým společnostem. Pravidla se budou vztahovat na firmy s tržní kapitalizací nad 80 miliard eur (dva biliony korun), píše na web deníku Financial Times.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Jack Ma je zpět. A Alibaba se chce znovu rozjet

„Znovuobjevení“ Jacka Maa nakoplo Alibabu. Rostou jí akcie a současně ohlásila plány na expanzi.

Přečíst článek
Čína, ilustrační foto

Čínský internet dostane pravidla, o kterých se Západu ani nesnilo

Regulace algoritmů se dotkne největších čínských internetových společností, jako jsou Bytedance (provozovatel sociální sítě TikTok), Tencent nebo Kuaishou Technology, uvádí agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Čínská burza, ilustrační foto

Akcie Alibaby propadly. Investoři mají strach z dalších kroků Pekingu

Akcie internetového gigantu Alibaba klesly na rekordní minimum. Za čtvrteční seanci odepsaly 5,5 procenta. Trh zachvátily obavy, že Peking zvažuje další regulace technologických firem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme